Η vegan διατροφή αυξάνει τη λίμπιντο πάνω από 300%! Το ενδιαφέρον πείραμα εκπομπής του Netflix

vegan και λίμπιντο

Οι δίαιτες vegan πιστεύεται ότι ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και σας βοηθούν να χάσετε βάρος. Αλλά ένα συναρπαστικό νέο πείραμα που βασίζεται σε δίδυμα αποκάλυψε ένα άλλο πλεονέκτημα: μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ορμή.

Ερευνητές με έδρα την Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν αμιγώς φυτική διατροφή, δηλαδή vegan, για διάστημα οκτώ εβδομάδων είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν σεξουαλική ορμή βλέποντας πορνό, σε σύγκριση με τις μη vegan.

Η μελέτη απηχεί τα ευρήματα προηγούμενης έρευνας σε άνδρες που διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μιας vegan διατροφής μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Οι ειδικοί είχαν υποθέσει στο παρελθόν ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική λειτουργία.

Η έρευνα που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

Τα τελευταία ευρήματα παρουσιάστηκαν σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο “You Are What You Eat“. Η σειρά βασίζεται σε έρευνα που ακολουθεί 22 ζευγάρια διδύμων, με το ένα από τα δύο αδέλφια να ακολουθεί μια vegan διατροφή για οκτώ εβδομάδες και το άλλο ένα διατροφικό πρόγραμμα παμφάγων.

Όλοι οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν επίσης να ασκούνται περισσότερο από ό,τι συνήθως. Καθένας υποβλήθηκε σε μια σειρά από τεστ κατά τη διάρκεια της παρέμβασης για να μάθουν πώς η διατροφή τους επηρέασε την υγεία τους.

Για να υλοποιήσουν το πείραμα για τη λίμπιντο, ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ζήτησαν από τέσσερις γυναίκες να παρακολουθήσουν διαφορετικά βίντεο, μεταξύ των οποίων και πορνό. Καθώς οι γυναίκες παρακολουθούσαν τα βίντεο, χρησιμοποιήθηκε εργαστηριακός εξοπλισμός για να μετρηθεί η θερμοκρασία των γεννητικών οργάνων τους -ένας γνωστός δείκτης σεξουαλικής διέγερσης.

Αρχικά, οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν ένα μη διεγερτικό ντοκιμαντέρ για τα πουλιά, για να αξιολογηθούν οι βασικές μετρήσεις. Στη συνέχεια επέλεξαν ένα πορνογραφικό. Αυτό πραγματοποιήθηκε τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της μελέτης, για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της δίαιτας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Στο τέλος του πειράματος, και οι τέσσερις γυναίκες είχαν υπερδιπλάσια σεξουαλική διέγερση από το πορνό -υποδεικνύοντας ότι η άσκηση από μόνη της μπορεί να τονώσει τη διέγερση. Ωστόσο, οι vegan συμμετέχουσες είχαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αυξάνοντας τη διέγερσή τους κατά περισσότερο από 300%.

Προηγούμενες μελέτες που περιελάμβαναν έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια vegan διατροφή αναφέρουν υψηλότερη σεξουαλική ορμή και μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί, ωστόσο οι ειδικοί είχαν προηγουμένως προτείνει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στις θετικές επιδράσεις των θρεπτικών συστατικών των λαχανικών στα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top