5 είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι και τι να κάνετε αν ξεμείνετε

σπίτι

Σας τελείωσε το απορρυπαντικό πλυντηρίου ή το υγρό των πιάτων και είναι κλειστά τα σούπερ μάρκετ; Κανένα πρόβλημα χρησιμοποιήστε αυτά τα υποκατάστατα….

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε αν ξεμείνατε από αυτά τα απαραίτητα προϊόντα. Σας έχουμε εναλλακτικές πολύ αποτελεσματικότερες για να τα αντικαταστήσετε.

Τι να χρησιμοποιήσετε εάν δεν έχετε απορρυπαντικό πλυντηρίου

Εάν έχετε το καλάθι των άπλυτων  γεμάτο με  ρούχα για πλύσιμο και δεν έχετε απορρυπαντικό πλυντηρίου για να τα πλύνετε, μην πανικοβληθείτε.Δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείτε με βρώμικα ρούχα μέχρι να πάρετε.Σε ένα φλιτζάνι προσθέστε μαγειρική σόδα ή βόρακα και τοποθετήστε το στη θέση του απορρυπαντικού.Τα ρούχα σας μπορεί να μην βγουν από το πλύσιμο τόσο φρέσκα και μυρωδάτα όσο συνηθίζατε, αλλά θα είναι καθαρά.

Τι να χρησιμοποιήσετε εάν δεν έχετε υγρό  πιάτων στο σπίτι

Ας πούμε ότι είστε έτοιμοι να τα βγάλετε πέρα με έναν νεροχύτη γεμάτο βρώμικα πιάτα και εκείνη τη στιγμή διαπιστώνετε ότι κάποιος χρησιμοποίησε τις τελευταίες σταγόνες υγρού πιάτων. Η πρώτη σας τάση μπορεί να είναι να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε διαθέσιμο σαπούνι ως υποκατάστατο. Να είστε προσεκτικοί, όμως … μόνο και μόνο επειδή είναι “σαπούνι” δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα πιάτα σας. Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά των χεριών κατασκευάζονται συχνά με πρόσθετα και χημικές ουσίες που δεν θέλετε πραγματικά να βρεθούν στο φαγητό σας. Αντ ‘αυτού, φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και πλύνετε τα πιάτα σας με αυτό, ξεπλένοντας τα αφού καθαρίσετε τα υπολείμματα τροφών. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φανταστικό καθαριστικό και μερικές φορές μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Τι να χρησιμοποιήσετε εάν δεν έχετε φίλτρα καφέ

Ξυπνήσατε και λιώνετε για ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ, αλλά μόλις συνειδητοποιήσατε ότι χθες χρησιμοποιήσατε το τελευταίο φίλτρο του καφέ σας;Χρησιμοποιήστε μερικά κομμάτια από χαρτοπετσέτες και τοποθετήστε τα στη μηχανή του καφέ, όπως ακριβώς θα κάνατε ένα με φίλτρο καφέ.Η ισχυρή, αλλά πορώδης χαρτοπετσέτα θα λειτουργήσει ως φίλτρο ανάγκης, επομένως μπορείτε να ετοιμάσετε τον καφέ σας και να συνεχίσετε τη μέρα σας χωρίς να τρέχετε στο κατάστημα.

Τι να χρησιμοποιήσετε εάν δεν έχετε σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μια εναλλακτική λύση για το πλύσιμο των ρούχων ή των πιάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς άλλους τρόπους εκτός από το μαγείρεμα. Τι γίνεται όμως αν μαγειρεύετε και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι έχετε ξεμείνει από αυτήν την θαυματουργή ουσία; Όπως θα διαπιστώσετε στην πράξη, μπορείτε απλά να υποκαταστήσετε τη μαγειρική σόδα με Baking powder. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε περίπου τρεις φορές περισσότερη ποσότητα από ό, τι θα κάνατε η μαγειρική σόδα.

Τι να χρησιμοποιήσετε εάν εξαντλήσετε χαρτί υγείας

Αυτός είναι ο φόβος που μας κυριεύει σε περιπτώσεις κρίσης… Είναι μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις, όταν συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεστε χαρτί υγείας και δεν έχετε. Δυστυχώς, πολλά από τα πράγματα που θα σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε στη θέση του χαρτιού τουαλέτας μπορεί να λειτουργήσουν καλά για το σκοπό που τα θέλετε, αλλά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους σωλήνες σας εάν επιχειρήσετε να τα ρίξετε στη λεκάνη μετά τη χρήση. Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λεπτά χαρτιά για καθαρισμό. Θυμηθείτε ότι και πάλι δεν πρέπει ακόμη να τα ρίξετε στη λεκάνη – πετάξτε τα στο καλαθάκι. Εάν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση για το χαρτί υγείας, υπάρχει και το πλύσιμο.

Scroll to Top