Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί! Υπάρχει ένας απολαυστικός τρόπος να το αξιοποιήσετε, μετατρέποντάς το σε ένα γλυκό σνακ που θα σας εκπλήξει.
Μακροζωία: Το Νο1 γλυκό επιδόρπιο που χαρίζει χρόνια ζωής – Πώς θα το φτιάξετε
Ο τέλειος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε για να φτιάξετε ένα γλυκό σνακ
Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με ένα μπαγιάτικο ψωμί πέρα από κιμά για κεφτεδάκια. Άλλοι το αξιοποιούν για την παρασκευή κρουτόν για σαλάτες και σούπες, άλλοι σε τοστ ή σάντουιτς, άλλοι το προσθέτουν απλά σαλάτες τύπου panzanella. Κάποιοι άλλοι που δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο το μετατρέπουν σε ψίχουλα για χρήση σε διάφορες συνταγές. Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα ωραίο γλυκό σνακ.
Αν έχετε όρεξη, λοιπόν, για κάτι γλυκό μετά το βραδινό σας και σας έχει περισσέψει λίγο ψωμί, δοκιμάστε αυτό.
Καμιά φορά, το να σκεφτόμαστε τι να φάμε μπορεί να γίνει κουραστικό, ειδικά όταν θέλουμε κάτι γλυκό αλλά έχουμε βαρεθεί να τσιμπολογάμε απλές σοκολάτες.
Αν όμως έχετε λίγο περισσευούμενο ψωμί, τότε μία influencer των social media γνωστή ως «Snack Queen» αναφέρει ότι θα «σας αφήσει άφωνους» με το επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε και ο κόσμος έχει μείνει εντυπωσιασμένος με τη συνταγή.
«Είναι τρελό, το ξέρω, αλλά πιστέψτε με λειτουργεί και λειτουργεί καλά», έγραψε στη λεζάντα της, εξηγώντας ότι στην αρχή θα χρειαστείτε δύο φέτες ψωμιού.
Το διαιτητικό γλυκό των διαβητικών: Τι περιλαμβάνει και πώς θα το φτιάξετε
Πώς να φτιάξετε γλυκά churros με το μπαγιάτικο ψωμί
Πρέπει να κόψετε όλες τις κόρες από το ψωμί με ψαλίδι και μετά «να πάρετε το ψωμί και να το βουτήξετε σε λίγο νερό».
Στη συνέχεια, αφήστε το ψωμί να απορροφήσει το νερό και μετά «στύψτε το». Σε αυτό το στάδιο, φαίνεται απαίσιο, οπότε είπε πως πρέπει να «εμπιστευτείτε τη διαδικασία».
Έπειτα, πρέπει να «κόψετε το βρεγμένο ψωμί στη μέση και να το τυλίξετε σε δύο ρολά από κάθε φέτα ψωμιού».
Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τα κομμάτια ψωμιού μέχρι να «ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές».
Η food blogger τόνισε: «Ενώ αυτά τηγανίζονται, πάρτε ένα μπολ και προσθέστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, μετά ρίξτε λίγη κανέλα, πρέπει να είναι σε σκόνη και ανακατέψτε τα καλά».
Ύστερα, «βάλτε τα ψωμένια “δαχτυλάκια” μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα και φροντίστε να καλυφθούν καλά».
Μαντέψατε τι φτιάχνετε; Φυσικά, πρόκειται για σπιτικά churros, και είναι πανεύκολα.
Είπε ότι όταν τα τρώτε, «δεν θα πιστεύετε ότι είναι φτιαγμένα από μια φέτα ψωμιού» γιατί είναι τόσο νόστιμα και εύκολα.
«Είναι τόσο τραγανά, τόσο νόστιμα και έχουν ακριβώς τη γεύση των κανονικών churros», τόνισε με ενθουσιασμό, καθώς τα βουτούσε σε μία λαχταριστή πραλίνα».
@squashedpickled 2 ingredient churros! This is wild I know but trust me it works and it works well! All you need it some slices of bread and cinnamon sugar! 2 slices of bread make 4 churros Recipe in the video! Try it! #viral #2ingredients #churros #breadrecipe #mummybloggeruk #londonfoodie #mumhack #funfood #homemadechurros #eatclean #cinnamon #fyp #foryoupage #britishfood ♬ original sound – Snack Queen
Στα σχόλια, κάποιος έγραψε: «Μια φορά ακούμπησα κατά λάθος βρεγμένο ψωμί στο νεροχύτη και λιποθύμησα από τη γεύση. Αλλά αυτό φαίνεται ωραίο».
Ένας άλλος είπε: «Θέλω να μπω στο μυαλό σου. Πώς το σκέφτηκες αυτό;»
Άλλοι σχολίασαν πόσο «νόστιμο» φαίνεται και πόσο πολύ ήθελαν να δοκιμάσουν τη συνταγή «εδώ και τώρα».
Απώλεια βάρους: 7 νόστιμες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με ένα μπαγιάτικο ψωμί;
Ας δούμε δυο ακόμη γλυκές συνταγές για να εκμεταλλευτείτε το ψωμί που περίσσεψε.
Γαλλικό τοστ με σοκολάτα και μπανάνα
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 1 ώριμη μπανάνα
- 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 4 φέτες ψωμί με κόρα, κατά προτίμηση από στρογγυλό καρβέλι
- 3 μέτρια αυγά
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (double cream)
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 25 γρ. ανάλατο βούτυρο
- Κανέλα, για το σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη ή επιπλέον σιρόπι σφενδάμου, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Λιώστε την μπανάνα σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε 2 φέτες ψωμιού σε μια επιφάνεια εργασίας. Μοιράστε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας πάνω τους, απλώνοντάς το σχεδόν μέχρι τις άκρες. Καλύψτε με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού και πιέστε ελαφρά για να σχηματίσετε σάντουιτς.
- Σε ένα ρηχό πιάτο, χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτήξτε ένα σάντουιτς στο μείγμα αυγού, καλύπτοντας καλά και τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε το στο ζεστό τηγάνι και τηγανίστε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Επαναλάβετε με το δεύτερο σάντουιτς.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και, αν επιθυμείτε, με ζάχαρη άχνη ή επιπλέον σιρόπι σφενδάμου.
Cheesecake: Απίθανο hack θα προσφέρει τέλεια υφή στην κρέμα σας – Το υλικό που θα χρειαστείτε
Μπάρες
Υλικά (για 9 τετράγωνα κομμάτια)
- 500 γρ. λευκό ή ολικής άλεσης ψωμί
- 500 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
- 85 γρ. ανάμεικτα φλούδια εσπεριδοειδών (mixed peel)
- 1½ κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά (mixed spice)
- 600 ml γάλα
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη (light muscovado)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Φανουρόπιτα: Πόσες θερμίδες έχει – Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Εκτέλεση
- Τεμαχίστε το ψωμί σε κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα, τα φλούδια εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά.
- Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι, ώστε να απορροφηθεί το γάλα και να διαλυθεί το ψωμί.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να μουλιάσει για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα) ή στο γκάζι στη θέση 4. Βουτυρώστε και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση ενός τετράγωνου ταψιού 20 εκ. (χωρίς αποσπώμενη βάση).
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα του ψωμιού, ρίξτε το στο ταψί και πασπαλίστε με τη ζάχαρη demerara.
- Ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ, καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρετε και αφαιρέστε το χαρτί. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε ζεστό.