Πώς να φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων – Έτοιμο σε 1 λεπτό

αυγό ποσέ

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ για το πρωινό σας, αλλά επειδή βιάζεστε δεν τα καταφέρνετε; Τώρα σας έχουμε την τέλεια λύση για να φτιάξετε το καλύτερο αυγό ποσέ που έχετε κάνει μέχρι σήμερα και μόλις σε ένα λεπτό.

Η συνταγή που δοκιμάζατε μέχρι σήμερα είναι: μια σταγόνα ξύδι σε ένα τηγάνι γεμάτο νερό που σιγοβράζει δημιουργεί ένα σφιχτό ασπράδι και έναν ρευστό κρόκο. Αλλά αυτό δεν είναι γρήγορο και είναι πολύ πιθανό από τη βιασύνη σας να καταστρέφατε τη συνταγή.

Μία νέα συνταγή όμως θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το πρωινό σας πριν φύγετε για δουλειά. Θα χρειαστείτε μόνο ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων και θα έχετε για μετά ελάχιστο καθάρισμα.

Πώς θα φτιάξετε ένα αυγό ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει το σπάσιμο ενός αυγού σε ένα μικρό μπολ. Το μπολ πρέπει να μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων και να έχει τουλάχιστον διπλάσιο βάθος από το ύψος του αυγού. Μετά περιχύνουμε νερό στο μπολ. Προσοχή: το αυγό πρέπει να είναι βυθισμένο στο νερό. Και στη συνέχεια το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ή και λιγότερο (από 35 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό).

Αυτό που έχετε στο τέλος είναι ένα τέλειο αυγό με βουτυράτο κρόκο σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται για να βράσετε μια κατσαρόλα με νερό. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να προσθέσετε ξύδι στο νερό ή να ελέγξετε αν το αυγό διατηρεί το σχήμα του κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Έτσι έχετε το τέλειο αυγό ποσέ για το πρωινό σας και μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Γιατί να τρώτε αυγά

Τα αυγά είναι ένας διατροφικός θησαυρός και το τέλειο πρωινό που μπορείτε να φάτε. Πρωινό που περιέχει αυγά, οδηγεί σε κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με μελέτες.

Το αυγό περιέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα για τον άνθρωπο θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β5, Β12, Β2, φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνες Α, D, K, Β6, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Τα αυγά περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που συνδέονται με την υγεία των ματιών και την αποτροπή παθήσεων όπως ο καταρράκτης. Συγκαταλλέγονται, δε, στις καλύτερες πηγές χολίνης, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των ανθρωπίνων κυττάρων και του εγκεφάλου.

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες από τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία βοηθούν σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, είναι ζωτικής σημασίας για τη συντήρηση της μυϊκής μάζας, για την υγεία των οστών, για τη συντήρηση υγιούς βάρους και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Scroll to Top