Θέλετε οι φράουλες σας να παραμένουν φρέσκες και τραγανές για περισσότερες μέρες; Υπάρχει ένα απλό υλικό που μπορεί να τις διατηρήσει έως και για δύο εβδομάδες, χωρίς να χάσουν τη γεύση και τη ζωντάνια τους. Με αυτό το κόλπο, θα απολαμβάνετε τις φράουλες σας σαν να τις κόψατε μόλις από τον κήπο.
Το «ρωμαϊκό» φρούτο που προστατεύει από καρκίνο και ενισχύει την καρδιά και το ανοσοποιητικό
Φράουλες: Το νόστιμο φρούτο και τα οφέλη του
Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση φράουλας παρουσιάζει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία χάρη στη συσσώρευση θρεπτικών και βιοενεργών συστατικών. Σύμφωνα με το Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι φράουλες είναι πλούσιες σε φαινολικά συστατικά (όπως ελαγικό οξύ και ανθοκυανίνες), βιταμίνες και αντιοξειδωτές, οι οποίοι συνδυαστικά συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση φλεγμονών, της οξειδωτικής καταπόνησης, καρδιαγγειακών νόσων, μεταβολικού συνδρόμου, παχυσαρκίας, διαβήτη, ακόμη και νευροεκφυλιστικών νόσων και καρκίνου.
Είναι λογικό, λοιπόν, να τις θέλουμε στη διατροφή μας και να βρούμε τρόπους να τις συντηρούμε για περισσότερο καιρό.
Υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική που διατηρεί τις φράουλες φρέσκες έως και για δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει μόνο ένα καθημερινό οικιακό υλικό.
Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα φρούτα του κόσμου, γλυκές, δροσιστικές και πολυχρηστικές. Μπορούν να καταναλωθούν ως απλό σνακ ή να χρησιμοποιηθούν σε γλυκά, smoothies ή και σε σπιτικό παγωτό.
Δυστυχώς, έχουν επίσης την τάση να χαλάνε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες στο ψυγείο.
Διαβήτης: Τα φρούτα που συστήνει διαιτολόγος της Cleveland Clinic – Ποια πρέπει να αποφεύγετε;
Πώς να διατηρήσετε φρέσκες τις φράουλες για περισσότερο καιρό
Ευτυχώς, οι ειδικοί του Frugal Family Home αποκάλυψαν μια απλή τεχνική που μπορεί να διατηρήσει τις φράουλες φρέσκες για έως και δύο εβδομάδες και χρειάζεται μόνο ένα οικιακό υλικό: το ξύδι.
Η συμβουλή περιλαμβάνει το μούλιασμα των φραουλών σε διάλυμα από ξύδι και νερό πριν την αποθήκευση.
Οι ειδικοί εξήγησαν:
«Αυτό το πλύσιμο θα βοηθήσει να αφαιρεθούν τα σπόρια μούχλας και θα βοηθήσει τις φράουλες να διατηρηθούν φρέσκες για περισσότερο. Μην ανησυχείτε, οι φράουλες δεν θα έχουν γεύση ξυδιού».
Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού ξύδι με δύο φλιτζάνια νερό σε ένα μπολ. Προσθέστε τις φράουλες και αφήστε τις να μουλιάσουν για περίπου τρία έως πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια, στραγγίστε και ξεπλύνετε τις καλά με κρύο τρεχούμενο νερό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σουρωτήρι για να μην καταστραφούν οι φράουλες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Μετά το ξέπλυμα, το κλειδί είναι να αφήσετε τις φράουλες να στεγνώσουν εντελώς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη μέθοδος είναι να τις απλώσετε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε σχάρα αποστράγγισης.
«Είναι σημαντικό να στεγνώσουν πλήρως πριν τις αποθηκεύσετε», πρόσθεσαν.
Μόλις στεγνώσουν, τοποθετήστε τις φράουλες σε δοχείο επενδεδυμένο με χαρτί κουζίνας.
Το Νο1 φρούτο που πρέπει να τρώνε συχνά όλοι οι άνω των 50, σύμφωνα με διατροφολόγο
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τις φράουλες για να αντέχουν περισσότερο
Ιδανικά, αποθηκεύστε τις σε μία μόνο στρώση. Αν όμως πρέπει να τις στοιβάξετε, φροντίστε να προσθέσετε ένα στρώμα χαρτί κουζίνας ανάμεσα. Αυτό βοηθά να απορροφηθεί η υγρασία και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης μούχλας.
Το τελευταίο βήμα είναι να καλύψετε το δοχείο και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο.
«Να ελέγχετε τις φράουλες ενώ είναι αποθηκευμένες», συμβουλεύει το Frugal Family Home. «Αν δείτε μία φράουλα να χαλάει, αφαιρέστε την αμέσως για να μην χαλάσουν και οι υπόλοιπες».
Αυτή η έξυπνη μέθοδος μπορεί να βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φραουλών σας σε σχεδόν δύο εβδομάδες, σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις συνήθεις λίγες ημέρες.
Αν σκοπεύετε να τις καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα, η συμβουλή είναι λίγο πιο απλή.
Φράουλα: Το μαγικό κόκκινο φρούτο που προστατεύει από καρκίνο, άνοια και καρδιαγγειακές παθήσεις
Απλώς μην τις πλύνετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε, αφαιρέστε όσες είναι χτυπημένες ή μουχλιασμένες και αποθηκεύστε τις υπόλοιπες σε αεροστεγές δοχείο επενδεδυμένο με χαρτί κουζίνας.