Το απλό υλικό που θα κάνει τα τηγανητά αυγά σας πεντανόστιμα

τηγανητά αυγά αβοκάντο

Θέλετε τα τηγανητά αυγά σας να έχουν ακόμα πιο πλούσια γεύση και να θυμίζουν πιάτο εστιατορίου; Υπάρχει ένα απλό υλικό που κάνει τη διαφορά. Αρκεί να προσθέσετε λίγες σταγόνες από αυτό την ώρα που ψήνετε τα αυγά στο τηγάνι. 

Σολομός: Το υλικό στο μαρινάρισμα που θα απογειώσει τη γεύση του σε 5 λεπτά

Το μυστικό υλικό που θα κάνει πεντανόστιμα τα τηγανητά αυγά σας

Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν διάφορα οφέλη για την υγεία πέρα από τη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιέυτηκε στο Hindawi, περιέχουν φωσφολιπίδια που ενδέχεται να επηρεάζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν βιταμίνες A, D, E και B12, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο, που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών, του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιοξειδωτική προστασία.

Υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε τα τηγανητά αυγά πολύ πιο νόστιμα χρησιμοποιώντας ένα απλό συστατικό που δεν είναι η πάπρικα, αλλά ένα πιο απροσδόκητο στοιχείο που ίσως να μην μαντεύατε.

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα συνηθισμένο πιάτο που το προτιμάμε ως εύκολη λύση. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να τους λείπει η γεύση και πρέπει να ενσωματώσουμε διαφορετικά συστατικά για να αναβαθμίσουμε τη νοστιμιά τους. Μία από αυτές τις μεθόδους περιλαμβάνει ένα αρκετά απροσδόκητο συστατικό, αλλά κάνει τα τηγανητά αυγά να έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Αυγό: Ο κρόκος ή το ασπράδι είναι πιο καλό για την υγεία; Τι αναφέρει η Mayo Clinic

Το λάδι αβοκάντο θα κάνει τα αυγά πολύ πιο εύγευστα

Πολλοί ίσως μαντέψουν ότι το συστατικό που απαιτείται για την ενίσχυση της γεύσης των τηγανητών αυγών είναι κάτι σαν πάπρικα ή πιπέρι. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται καθόλου για αποξηραμένο μπαχαρικό. Είναι λάδι αβοκάντο. Υπάρχει μια μέθοδος μαγειρέματος γνωστή ως blooming, η οποία περιλαμβάνει το ζέσταμα του λαδιού πριν προστεθούν τα καρυκεύματα στο τηγάνι αντί να προστεθούν απευθείας στο αυγό. Όταν το κάνετε αυτό, οι γεύσεις διαπερνούν το αυγό αντί απλώς να το καλύπτουν, προσφέροντας μια πιο συναρπαστική γευστική εμπειρία.

Το λάδι αβοκάντο είναι ιδανικό για αυτό, επειδή έχει υψηλό σημείο καπνού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος χωρίς να καεί, αποτρέποντας έτσι τα καρυκεύματα από το να κολλήσουν στο τηγάνι όσο το λάδι ζεσταίνεται.

Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει στα καρυκεύματα να απορροφηθούν στο αυγό όταν πέσει στο τηγάνι. Επιπλέον, το λάδι αβοκάντο έχει μια υπέροχη φυσική γεύση.

Προσθέτει μια ευχάριστη νότα γεύσης χωρίς να υπερκαλύπτει το αυγό ή τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά που βρίσκονται μέσα στο λάδι.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα βραστά αυγά στο ψυγείο; Πώς να τα αξιοποιήσετε σε συνταγές

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια αυγά

Ζεστάνετε το λάδι αβοκάντο μέχρι να τσιτσιρίσει και μετά προσθέστε τα επιθυμητά καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Στη συνέχεια, αφήστε τα καρυκεύματα να μαγειρευτούν για ένα λεπτό και ρίξτε το αυγό στο τηγάνι. Μετά από ένα λεπτό, κουνήστε το τηγάνι για να βεβαιωθείτε ότι το αυγό μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Κατόπιν, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού στο τηγάνι και σκεπάστε το για να διασφαλίσετε ότι το πάνω μέρος του αυγού θα ψηθεί σωστά.

Μετά από λίγα λεπτά, το αυγό θα πρέπει να είναι τέλεια μαγειρεμένο, ιδανικό για να το βάλετε πάνω σε μια απλή φρυγανιά με αβοκάντο ή μέσα σε ένα σάντουιτς.

Εκτός από το ότι το αυγό απορροφά τις γεύσεις του λαδιού και των μπαχαρικών που χρησιμοποιήθηκαν, αποκτά και τραγανές άκρες. Μπορεί να φαίνονται σαν να έχουν καεί, αλλά όταν δοκιμάσετε τις άκρες του τηγανητού αυγού, θα απολαύσετε ένα υπέροχο, ελαφρώς πικάντικο τραγανό αποτέλεσμα που είναι τέλεια προσθήκη στο τοστ με αβοκάντο.

6 τροφές με «πολλές θερμίδες» που όμως πρέπει να τρώτε – Πού ωφελούν;

Το blooming είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση του τηγανητού αυγού σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top