Το κόλπο για να διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκες και ζουμερές για πολλές μέρες

φράουλες

Τα ζουμερά αυτά κόκκινα φρούτα, δηλαδή, οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα ακόμη και όσων δεν είναι λάτρεις των φρούτων. Είτε τα απολαμβάνετε μόνα τους ως σνακ, είτε ως επιδόρπιο είτε καλυμμένα με γλυκιά κρέμα, είναι εξίσου απολαυστικά.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερα μαλακά φρούτα, οι φράουλες έχουν μια σύντομη διάρκεια ζωής. Μόλις φτάσουν στο πιο έντονο χρώμα και αποκτήσουν την πλήρη γεύση τους, τα συγκεκριμένα φρούτα αρχίζουν να μαλακώνουν και να χαλάνε.  Μπορούν, επίσης, να αναπτύξουν μούχλα που εξαπλώνεται γρήγορα σε άλλα προϊόντα – ειδικά όταν τις έχετε σε ένα μπολ με φρούτα.

Ευτυχώς υπάρχει μια απλή λύση που χρειάζεται μόνο δύο συστατικά και η οποία παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των φραουλών. Το λευκό ξίδι και το νερό είναι απαραίτητα για αυτό το hack αποθήκευσης τροφίμων, μαζί με μερικά εργαλεία – ένα σουρωτήρι και ένα μεγάλο μπολ.

Ξεκινήστε βάζοντας μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι και δυόμισι φλιτζάνια νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φράουλες στο μείγμα και αφήστε τις να μείνουν για αρκετά λεπτά.

Το οξικό οξύ στο λευκό ξύδι είναι το κύριο συστατικό παραγωγής ενέργειας κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, καθώς δρα ως απολυμαντικό για να σκοτώσει τυχόν βακτήρια ή  μούχλα στα φρούτα.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις φράουλες από το μπολ και στεγνώστε τις καλά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό βιαστικά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σουρωτήρι πριν στεγνώσετε απαλά τις φράουλες με μερικές χαρτοπετσέτες.

Αφήστε τις φράουλες να στεγνώσουν σε σουρωτήρι. Είναι σημαντικό να στεγνώσετε εντελώς τις φράουλες καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας.

Όταν είναι καθαρές και στεγνές, αποθηκεύστε τις φράουλες στο ψυγείο σε ένα δοχείο που έχετε στρώσει κάτω χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να αλλάζετε το φύλλο του ρολού κουζίνας κάθε δύο μέρες για να κρατάτε μακριά την υγρασία.

Η ίδια μέθοδος λειτουργεί καλά και για τα βατόμουρα και τα σμέουρα, αν και ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μούρων είναι ότι θα παραμείνουν πιο φρέσκα για περισσότερο όσο είναι προσκολλημένα στους μίσχους.

Όλο Υγεία

Scroll to Top