Το λάθος που μαυρίζει τις μπανάνες σας – Ποιο φρούτο πρέπει να απομακρύνετε από κοντά τους

μπανάνες αβοκάντο

Σας μαυρίζουν γρήγορα οι μπανάνες και δεν προλαβαίνετε να τις φάτε; Υπάρχει ένα κοινό λάθος που κάνουμε όλοι στην αποθήκευση, και σχετίζεται με το φρούτο που τοποθετούμε δίπλα τους. Αν το απομακρύνετε, οι μπανάνες σας θα μείνουν φρέσκες για περισσότερες μέρες.

«Είμαι γιατρός του Χάρβαρντ – Φάτε αυτές τις 5 τροφές για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση»

Το λάθος που χαλάει γρήγορα τις μπανάνες – Το φρούτο που τις μαυρίζει

Οι μπανάνες αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών και βιοδραστικών συστατικών με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων, προσφέροντας ενέργεια περίπου 370 kJ/100 g, και είναι εξαιρετική πηγή καλίου, καλύπτοντας το 8% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης.

Η φλούδα της μπανάνας, συχνά παραγνωρισμένη, διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως πυρετός, έλκη και υπέρταση.

Οι μπανάνες, που είναι τόσο πολύτιμες, δεν θα γίνουν καφέ και γλοιώδεις τόσο γρήγορα αν κρατηθούν μακριά από ένα συγκεκριμένο φρούτο.

Αν θέλετε να κρατήσετε τις μπανάνες φρέσκες για περισσότερο καιρό χωρίς να μαλακώσουν και να σκουρύνουν, τότε υπάρχει ένα φρούτο από το οποίο πρέπει να τις κρατήσετε μακριά.

Οι μπανάνες δεν θα γίνουν καφέ και πολτώδεις αν τις κρατήσετε μακριά από άλλα φρούτα και είναι ένα φρούτο που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Οι μπανάνες μπορεί να είναι ένα δύσκολο φρούτο στο να παραμείνει φρέσκο και μερικές φορές ανοίγουμε το ψυγείο ή το ντουλάπι μας και βλέπουμε ότι έχουν γίνει καφέ και πολτώδεις. Όμως, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε για να κρατήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για περισσότερο καιρό, διατηρώντας τις αρκετά ώριμες για να τις απολαύσετε μόνες τους ή να τις φάτε με γιαούρτι ή κουάκερ.

Το Νο1 φρούτο που πρέπει να τρώτε στις 11 π.μ. για να μειώσετε χοληστερίνη, βάρος και πίεση

Το αβοκάντο καταστρέφει τις μπανάνες σας

Αν θέλετε να κρατήσετε τις μπανάνες όσο το δυνατόν πιο φρέσκες για όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε θα πρέπει να τις κρατήσετε μακριά από τα αβοκάντο.

Το να κρατάτε τις μπανάνες δίπλα σε αυτά τα φρούτα μπορεί να τις κάνει να ωριμάσουν πιο γρήγορα και υπάρχει ένας απλός επιστημονικός λόγος για αυτό.

Τα αβοκάντο, όπως και πολλά άλλα φρούτα, απελευθερώνουν αέριο αιθυλενίου όσο ωριμάζουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν διατηρούνται δίπλα στις μπανάνες, το αέριο θα κάνει τις μπανάνες να ωριμάσουν γρηγορότερα, με αποτέλεσμα τα φρούτα σας να γίνουν καφέ πιο γρήγορα απ’ όσο θέλετε.

Το αέριο αιθυλένιο είναι μια φυτική ορμόνη που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Το φρούτο που ρίχνει την αρτηριακή πίεση καλύτερα και από το να κόψετε το αλάτι – Ανατρεπτική μελέτη

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα οι μπανάνες σας;

Αν έχετε πράσινες μπανάνες που θέλετε να μαλακώσουν, τότε το να τις τοποθετήσετε δίπλα σε ένα αβοκάντο για λίγο χρόνο θα σας βοηθήσει να το πετύχετε. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και οι ίδιες οι μπανάνες παράγουν υψηλό επίπεδο από αυτό το αέριο, οπότε και το αβοκάντο θα μαλακώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Άλλος τρόπος με τον οποίο οι μπανάνες και άλλα φρούτα ωριμάζουν πιο γρήγορα είναι όταν τοποθετούνται σε χάρτινη καφέ σακούλα. Ένας τόσο κλειστός χώρος οδηγεί σε συγκέντρωση αερίου αιθυλενίου, επιταχύνοντας τη διαδικασία ωρίμανσης.

Αν θέλετε οι μπανάνες σας να ωριμάσουν πιο αργά, τότε κρατήστε τις μακριά από άλλα φρούτα. Ωστόσο, οι μπανάνες που έχουν ωριμάσει αρκετά είναι γνωστό ότι είναι χρήσιμες σε πολλές συνταγές.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές για να φτιάξετε banana bread. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε πράγματα όπως pancakes μπανάνας, σοκολατένιο κέικ μπανάνας και milkshakes μπανάνας.

Harvard: Τα τρία φρούτα που μπορούν να αυξήσουν το σάκχαρο και το βάρος σας

Επιπλέον, οι μπανάνες που πλησιάζουν την ημερομηνία «καλύτερα πριν» μπορούν να κοπούν και να καταψυχθούν και να χρησιμοποιηθούν σε γλυκά αργότερα.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top