Το Νο1 κόλπο για να στεγνώνουν τα ρούχα αμέσως μετά το πλύσιμο χωρίς στεγνωτήριο

στεγνώνουν

Μια λειτουργία πλυσίματος ρούχων που δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά θα μπορούσε να στεγνώσει τα ρούχα σας πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται στεγνωτήριο, σημείωσε ένας ειδικός.

Το στέγνωμα των ρούχων το χειμώνα είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τον ρυθμό στεγνώματος. Δείτε πως θα στεγνώνουν αμέσως χωρίς στεγνωτήριο.

Τα στεγνωτήρια ρούχων συχνά διαφημίζονται ως η πιο αποτελεσματική λύση για τη δουλειά αυτή, παρόλο που είναι μια από τις πιο ακριβές συσκευές στο νοικοκυριό.

Με τα νέα οικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν κάνει ακριβότερους τους λογαριασμούς ενέργειας πολλών νοικοκυριών, οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.

Ο Ben Slater, από το Online Bedrooms, προτείνει: «Το χειμώνα είναι πιο δύσκολο να στεγνώσουν τα ρούχα έξω και πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι σχετικά με τη χρήση των στεγνωτηρίων τους και τη εκτόξευση των λογαριασμών ενέργειας».

«Αυτό σημαίνει ότι πολλοί χρησιμοποιούν σχάρες στεγνώματος για να κρεμούν τα ρούχα τους, κάτι που είναι μια χαρά. Ωστόσο, εάν το κάνετε λανθασμένα, θα μπορούσατε να προκαλέσετε κάποια ζημιά στο σπίτι σας δημιουργώντας υγρασία και μούχλα».

Ευτυχώς, ο ειδικός επεσήμανε ότι ένα επιπλέον στύψιμο 10 λεπτών θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο πόσο γρήγορα στεγνώνουν τα ρούχα σας.

«Η προσθήκη ενός επιπλέον στυψίματος 10 λεπτών στο πλυντήριο είναι πολύ φθηνότερη από τη χρήση του στεγνωτηρίου. Θα αφαιρέσει την επιπλέον συσσώρευση νερού, που σημαίνει ότι όχι μόνο τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα αλλά δεν θα κρεμάτε βρεγμένα ρούχα στο σπίτι».

Ο ειδικός εξήγησε επίσης ότι το επιπλέον στύψιμο στο τέλος ενός κύκλου πλυσίματος θα μειώσει την ποσότητα νερού που κρατούν τα ρούχα, προσθέτοντας ότι όσο υψηλότερες είναι οι στροφές ανά λεπτό, τόσο πιο στεγνά θα είναι τα ρούχα.

Αυτή η μονάδα μέτρησης υποδεικνύει πόσους γύρους κάνει το τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων ανά λεπτό.

Σε μια παράπλευρη σημείωση, ο Ben επεσήμανε ότι η τοποθέτηση βρεγμένων ρούχων στο ψυγείο για να στεγνώσει θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας και να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

Τα νοικοκυριά που επιθυμούν να στεγνώσουν τα ρούχα πιο γρήγορα στα καλοριφέρ μπορεί να επωφεληθούν από την επένδυση σε έναν αφυγραντήρα, για να απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top