Ανοσοποιητικό: 3 άγνωστα βότανα που το ενισχύουν

άγνωστα βότανα

Προσθέστε αυτά τα τρία άγνωστα βότανα στην καθημερινότητά σας και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

Αποτελούν φυσική λύση για κάποια προβλήματα υγείας, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βελτιώνουν την πέψη, καταπολεμούν το άγχος και μειώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης. Καιρός να συστηθείτε με αυτά τα τρία άγνωστα βότανα, που υπόσχονται υγεία και ευεξία.

1. Astragalus

 

astragalus στα άγνωστα βότανα

 

Astragalus: Οφέλη

Το κινέζικο φυτό astragalus, γνωστό επίσης ως Αστράγαλος, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Το κινεζικό όνομα του φυτού είναι Huang Qi και σημαίνει «κίτρινος ηγέτης», επειδή η ρίζα είναι κίτρινη. Θεωρείται ένα από τα σημαντικά βότανα γιατί:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το Astragalus περιέχει φυσικά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι φυτοχημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτόν το φυτό μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία των λευκοκυττάρων και να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε λοιμώξεις και ιούς.
  • Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία: Οι ενεργές ενώσεις που περιέχονται στο Astragalus έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυτές οι ενώσεις μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα μας από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση, συμβάλλοντας έτσι στη γενική υγεία και ευεξία του οργανισμού μας.
  • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του στρες: Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος και την ανακούφιση από την κατάθλιψη και το άγχος. Η ισορροπία του συστήματος μας μπορεί να βελτιωθεί, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα στις ΗΠΑ, οι ερευνητές εξετάζουν το βότανο αυτό ως πιθανή θεραπεία για τα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί από τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοβολία.

2. Ρίζα βερβερίς

 

ρίζα Βερβερίς

 

Ρίζα βερβερίς: Οφέλη

Η ρίζα βερβερίς, γνωστή και ως Berberis vulgaris, έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για τις φυσικές της ιδιότητες. Η ρίζα αυτή περιέχει πλούσια ποσότητα βιοενεργών ενώσεων που συμβάλλουν στη γενική μας ευεξία. Συγκεκριμένα:

  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση: Η ρίζα βερβερίς περιέχει ενεργές φυτοχημικές ενώσεις, όπως η βερβερίνη, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό μας και να ανακουφίσουν από τον πόνο και τη δυσφορία που σχετίζονται με αυτές.
  • Υποστηρίζει το πεπτικό σύστημα: Μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να ελαττώσει τις εντερικές διαταραχές και να προωθήσει την υγιή πεπτική λειτουργία.
  • Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία: Η ρίζα βερβερίς περιέχει φυσικές αντιοξειδωτικές ενώσεις, που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα μας από την οξειδωτική βλάβη. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της γήρανσης και της ανάπτυξης διάφορων ασθενειών.

Αν και οι μελέτες είναι ακόμη προκαταρκτικές, το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει ότι η ουσία βερβερίνη αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων, και μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται σε μολύνσεις του ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος.

3. Ginseng

 

Ginseng

 

Ginseng: Οφέλη

Το Ginseng είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Είναι γνωστό για τις ευεργετικές επιδράσεις του στο ανοσοποιητικό σύστημα μας.

  • Προσφέρει αυξημένη αντοχή: Το Ginseng συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής του οργανισμού, καθώς ενισχύει τον μεταβολισμό και παρέχει ενέργεια. Με τη βελτίωση των ενεργειακών επιπέδων, το ανοσοποιητικό σύστημα μας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
  • Παρέχει αντιοξειδωτική δράση: Οι φυτοχημικές ουσίες που περιέχονται στο Ginseng, όπως οι γινσενοσίδες, έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και την οξειδωτική ζημιά, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες: Το Ginseng έχει  αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν μικρόβια και λοιμώξεις. Αυτό συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας ενάντια σε ασθένειες και λοιμώξεις.
  • Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Ορισμένες έρευνες έχουν υποδείξει ότι το Ginseng μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η φλεγμονή αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, και η κατανάλωση Ginseng συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν εκχύλισμα ginseng είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικής λοίμωξης σε σχέση με όσους δεν πήραν. Μια διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη δοκιμή με εικονικό φάρμακο (placebo) βρήκε ότι η λήψη ginseng μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος, καθώς και τα συμπτώματά του.

Μη λάβετε κανένα βότανο ή συμπλήρωμα διατροφής εάν πρώτα δεν συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, καθώς μπορεί να υπάρχουν αντενδείξεις ή αλληλεπιδράσεις με φάρμακα που λαμβάνετε για κάποιες παθήσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top