Απώλεια βάρους: Γιατρός αποκαλύπτει την Νο1 γλυκιά τροφή για να χάσετε κιλά

απώλεια βάρους

Ένας γιατρός αποκάλυψε μια γλυκιά τροφή που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Ενώ το μυαλό σας μπορεί να περιπλανηθεί αμέσως σε ένα λαχανικό υπερτροφή, η «νούμερο ένα» τροφή για την καύση λίπους είναι στην πραγματικότητα πιο γλυκιά.

Ο Δρ Neal Barnard, ιδρυτικός πρόεδρος της Επιτροπής Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να προσθέσετε μύρτιλα στη λίστα του σούπερ μάρκετ εάν προσπαθείτε να χάσετε λίγο βάρος.

Μιλώντας στον Steven Bartlett σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του The Diary Of A CEO, ο γιατρός εξήγησε ότι το μικρό αυτό σε μέγεθος φρούτο συνδέεται με τη μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Εάν δεν είστε λάτρης των μύρτιλων, ο γιατρός εξήγησε ότι κάποια από τα «ξαδέρφια» τους, συμπεριλαμβανομένων των σμέουρων, θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν παρόμοια οφέλη.

Μιλώντας στο podcast, ο Δρ Barnard είπε: «Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να τρώνε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα και να τα βάλουν στη διατροφή τους χάνουν βάρος».

Αν τρώτε μύρτιλα για επιδόρπιο, δεν τρώτε κάποιο παχυντικό γλυκό και έτσι έχετε όφελος ως προς την απώλεια βάρους.  «Εκτός από αυτό, όμως, έτσι κ αλλιώς θα πετύχετε την απώλεια βάρους και ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες». 

Αν και τα μύρτιλα είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, η επίδραση τους στην απώλεια βάρους οφείλεται, επίσης, στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές χρωστικές ουσίες, γνωστές ως ανθοκυανίνες. Ο γιατρός εξήγησε ότι οι ανθοκυανίνες μπορεί να επηρεάσουν την όρεξή σας και τον μεταβολισμό σας, ανοίγοντας το δρόμο για την καύση λίπους.

Ο Δρ Barnard δεν είναι ο μόνος ειδικός που ξεχώρισε τα βατόμουρα για απώλεια βάρους, καθώς έρευνα, που διεξήχθη από το Καρδιαγγειακό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, πρότεινε ότι μια διατροφή πλούσια σε μύρτιλα θα μπορούσε να μειώσει το σπλαχνικό λίπος.

Καθώς βρίσκεται κοντά σε ορισμένα από τα ζωτικά σας όργανα, όπως το συκώτι και τα έντερα, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, που κυμαίνονται από καρδιαγγειακές παθήσεις έως διαβήτη.

Εξετάζοντας εργαστηριακούς αρουραίους, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση των αυτών των φρούτων θρυμματισμένων σε σκόνη που τους χορηγήθηκε είτε ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής είτε υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Μετά από 90 ημέρες, οι αρουραίοι που έλαβαν τη σκόνη εμπλουτισμένη με βατόμουρο είχαν λιγότερο από το επικίνδυνο αυτό λίπος.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top