Αρωματικό κέικ μπανάνας με chips σοκολάτας, πλούσιο σε φυτικές ίνες

Αρωματικό κέικ μπανάνας με chips σοκολάτας, πλούσιο σε φυτικές ίνες [ΣΥΝΤΑΓΗ]

Αυτό το θρεπτικό κέικ μπανάνας περιέχει νιφάδες βρώμης, που του προσδίδουν υφή. Είναι διακριτικά γλυκό και ισορροπημένο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ιδανικό για συνοδευτικό με το απογευματινό τσάι, το πρωινό ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Δείτε τη συνταγή.

Το κορεάτικο μυστικό για πεντανόστιμα κολοκυθάκια – Θα τα κάνει δέκα φορές καλύτερα

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Ενέργεια Διάρκεια
Ενεργός χρόνος 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 10

Υλικά

  • ⅔ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅔ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ⅔ φλ. νιφάδες βρώμης + 1 κουτ. σούπας, χωριστά
  • 1½ φλ. ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη (συμπιεσμένη)
  • ½ φλ. γιαούρτι πλήρες
  • ¼ φλ. ουδέτερο λάδι (όπως ηλιέλαιο, canola ή λάδι αβοκάντο)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅓ φλ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (60-70%) + 1 κουτ. σούπας, χωριστά

Ρεβύθια: Η υπερτροφή που ρίχνει τη χοληστερίνη – 3 συνταγές που προτείνουν οι ειδικοί

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Αλείφετε ελαφρώς μια φόρμα 23×13 εκ. με βούτυρο ή λάδι και στρώνετε λαδόκολλα αφήνοντας 5 εκ. προεξοχή στις μακριές πλευρές.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και τα ⅔ φλ. βρώμης.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την μπανάνα, την καστανή ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, τη βανίλια και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 4

Προσθέτετε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τα ⅓ φλ. κουβερτούρα και ανακατεύετε ελαφρώς.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη 1 κουτ. σούπας κουβερτούρα και 1 κουτ. σούπας βρώμης. Ψήνετε για 45–50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι από το κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς στη φόρμα για περίπου 35 λεπτά. Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα, σηκώνετε το κέικ από τη φόρμα.

Αποθήκευση και συντήρηση

Τυλίξτε καλά σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και φυλάξτε σε θερμοκρασία δωματίου έως 4 ημέρες ή στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Πώς να μετατρέψετε το ρύζι που περίσσεψε σε ένα πεντανόστιμο γλυκό – Δεν είναι το ρυζόγαλο

Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

Μερίδες συνταγής: 10

Μέγεθος μερίδας: 1 φέτα

  • Θερμίδες: 266
  • Υδατάνθρακες: 40g (15% της ΣΗΠ)
  • Φυτικές ίνες: 3g (11% της ΣΗΠ)
  • Ολικά σάκχαρα: 19g
  • Πρόσθετα σάκχαρα: 11g (22% της ΣΗΠ)
  • Πρωτεΐνη: 5g (10% της ΣΗΠ)
  • Ολικά λιπαρά: 11g (14% της ΣΗΠ)
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3g (15% της ΣΗΠ)
  • Χοληστερόλη: 20mg (7% της ΣΗΠ)

* Οι ημερήσιες τιμές βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ανάγκες διατροφής διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας ή τις ατομικές ανάγκες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top