Αυτά τα τρόφιμα είναι πιο υγιεινά κατεψυγμένα σύμφωνα με ειδικό – Ποια μπορείτε να καταψύξετε και τι κερδίζετε

κατεψυγμένα

Ο γιατρός Michael Mosley που είναι περισσότερο γνωστός για τις συμβουλές του για το πρόγραμμα διατροφής του αποκάλυψε ότι μπορείτε να τρώτε υγιεινά ακόμα και όταν ψωνίζετε κατεψυγμένα τρόφιμα.

Μάλιστα, ο γκουρού της υγείας ανέφερε στην express ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τη θρεπτική τους αξία, όταν καταψύχονται. Στο blog thefast800, έγραψε: «Τα ισορροπημένα, θρεπτικά τρόφιμα μπορούν να είναι εξίσου προσιτά και εξίσου βολικά με το πρόχειρο φαγητό, αν ξέρετε πού να ψάξετε».

Παρόλο που το τμήμα με τα κατεψυγμένα στο σουπερ μάρκετ μπορεί να το συνδέουμε συχνά στο μυαλό μας με πρόχειρα φαγητά χωρίς μεγάλη θρεπτική αξία, θα μπορούσατε να βρείτε εκεί μια σειρά από υγιεινά φρούτα και λαχανικά. Ο Δρ Mosley είπε: «Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν βρει ότι οι διαδικασίες που εμπλέκονται στην διαδικασία της κατάψυξης των εμπορικών προϊόντων αυξάνουν τη θρεπτική αξία ορισμένων λαχανικών».

Εξήγησε ότι προϊόντα όπως το κρέας και τα λαχανικά καταψύχονται στο απόγειο της φρεσκάδας τους, συνήθως μέσα σε λίγες ώρες από τη συλλογή ή την καλλιέργεια τους. «Ξέρετε ότι επιλέγοντας κατεψυγμένα λαμβάνετε τροφές που είναι στο αποκορύφωμα της θρεπτικής αξίας τους και της γεύσης τους», πρόσθεσε ο γιατρός.

Επιπλέον, θα μπορούσατε επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα όταν επιλέγετε κατεψυγμένα, καθώς αυτά τα προϊόντα είναι συχνά προπαρασκευασμένα και φθηνότερα. Ο Δρ Mosley πρόσθεσε ότι θα μπορούσατε επίσης να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων καταψύχοντας τρόφιμα που δεν πρόκειται να καταναλώσετε στο εγγύς μέλλον.

Έχοντας αυτό υπόψη, συνέστησε να διατηρείτε στην κατάψυξη το ρύζι, το κουνουπίδι, τα κρέατα , το τζίντζερ, τα γαλακτοκομικά και το σπανάκι. Ο Δρ Mosley είπε ότι το τζίντζερ είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση και την προετοιμασία κατεψυγμένο, ενώ το γάλα και το γιαούρτι θα μπορούσαν να καταψυχθούν, ώστε να τα έχετε πάντα έτοιμα προς χρήση.

Συνέστησε, επίσης, να καταψύξετε το γάλα καρύδας και να το αποθηκεύσετε σε παγοθήκες, ώστε να μπορεί να προστεθεί σε κάρυ, ομελέτα ή smoothies κτλ. Είπε ότι το σπανάκι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο, προσθέτοντας ότι «το κατεψυγμένο σπανάκι έχει τετραπλάσια ποσότητα θρεπτικών συστατικών από το φρέσκο σπανάκι, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του σιδήρου».

Ο Δρ Mosley συνέστησε επίσης την αποθήκευση της σπιτικής σούπας σε σφραγισμένες σακούλες κατάψυξης  για να πιάνουν λιγότερο χώρο από το τάπερ.

Ο γιατρός κατέληξε: «Συχνά, τα υγιεινά τρόφιμα έχουν τη φήμη ότι είναι ακριβά. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα: τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα υγιεινά; Ναι, μπορεί να είναι».

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top