Κόκκινο Τζίντζερ: Η άγνωστη ρίζα που ενισχύει το ανοσοποιητικό, ανακουφίζει τον πόνο και βοηθάει στο αδυνάτισμα

ρίζα

Αυτή η ρίζα χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την ιατρική από την αρχαιότητα.

Η συγκεκριμένη ρίζα αποτελεί ένα διαδεδομένο σπιτικό φάρμακο για στομαχικές διαταραχές, ναυτία και ανακούφιση από τον πόνο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι  διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη  αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος.

Τι είναι το κόκκινο τζίντζερ;

Υπάρχουν πολλά είδη τζίντζερ, το καθένα με μικρές διαφορές. Το κόκκινο τζίντζερ, γνωστό και ως Alpinia Purpurata ένα από τα είδη που ανήκουν στην οικογένεια του τζίντζερ. Το κόκκινο τζίντζερ είναι συγγενές με τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Οι ενώσεις του  έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη

  1. Συμβάλει στην απώλεια βάρους
  2. Ανακουφίζει τον πόνο
  3. Καταπολεμά τη γρίπη και τις λοιμώξεις
  4. Προστατεύει τους πνεύμονες
  5. Ανακουφίζει από τη ναυτία, ιδιαίτερα την πρωινή ναυτία

 

1. Συμβάλει στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση κόκκινου τζίντζερ μπορεί να είναι ευεργετική για την καύση θερμίδων μέσω της θερμογένεσης που παράγεται από την λήψη του. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το τζίντζερ παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

2. Ανακουφίζει τον πόνο

Μία από τις δημοφιλείς παραδοσιακές χρήσεις του κόκκινου τζίντζερ είναι για την ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα τον πόνο της περιόδου.

Έρευνες έχουν βρει στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το τζίντζερ βοηθά σημαντικά στην ανακούφιση των πόνων της περιόδου και των μυϊκών πόνων.

3. Καταπολεμά τη γρίπη και τις λοιμώξεις

Το κόκκινο τζίντζερ περιέχει ουσίες (shogaol, gingerol και zingerone) που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επίσης, οι πλούσιες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο κόκκινο τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιβλαβών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημά σας και στην ενίσχυση των φιλικών, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη γενική υγεία σας.

4. Προστατεύει τους πνεύμονες

Το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία στους πνεύμονές μας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τη βλάβη των πνευμόνων και να προστατεύσει τους πνεύμονες από σοβαρές βλάβες λόγω υπεροξίας και φλεγμονής.

5. Ανακουφίζει από τη ναυτία, ιδιαίτερα την πρωινή ναυτία

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της ναυτίας. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ είναι ένας ασφαλής και πιθανώς αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσει στην εξάλειψη της ναυτίας που προκαλείται από διάφορους λόγους, όπως η εγκυμοσύνη και η χημειοθεραπεία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top