Σπιρουλίνα: Η αρχαιότερη τροφή που ρίχνει τη χοληστερόλη, προστατεύει την καρδιά και ρυθμίζει την πίεση

τροφή, σπιρουλίνα

Μια συγκεκριμένη τροφή που είναι γεμάτη πρωτεΐνες έχει συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Αυτή η τροφή, πιστεύεται ότι είναι μια από τις παλαιότερες μορφές ζωής στη γη, με την έρευνα να δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Αζτέκους ως ενισχυτικό αντοχής.

Συνήθως καταναλώνεται ως σκόνη για ανάμιξη σε νερό ή σε ταμπλέτες και είναι μια πηγή αμέτρητων θρεπτικών συστατικών «όλα-σε-ένα» συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων πρωτεΐνης που συγκρίσιμα με τα αυγά.

Η σπιρουλίνα είναι τόσο γεμάτη με θρεπτικά συστατικά ανά γραμμάριο που η NASA ερευνά τη χρήση της ως τροφή για τους αστροναύτες που έχουν αποστολή την εξερεύνηση του διαστήματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Με την εύκολη ενσωμάτωση της στη διατροφή σας, η σπιρουλίνα γίνεται ένα όλο και πιο δημοφιλές συμπλήρωμα για τα αναφερόμενα οφέλη της για την υγεία μας.

Οφέλη για την υγεία της σπιρουλίνας

Η σπιρουλίνα είναι απίστευτα θρεπτική, περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, χαλκό και σίδηρο. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και μικρές ποσότητες σχεδόν κάθε άλλης θρεπτικής ουσίας που χρειάζεται ο οργανισμός. Τα κύρια οφέλη από τη συμπερίληψη της σπιρουλίνας είναι:

Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν από την οξειδωτική βλάβη. Το ενεργό συστατικό των φυκών, η φυκοκυανίνη, μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να αναστείλει την παραγωγή φλεγμονωδών ουσιών, παρέχοντας εντυπωσιακά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Η μείωση της φλεγμονής έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι.

Μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων: Μελέτες έχουν δείξει ότι η σπιρουλίνα μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια και να μειώσει την κακή χοληστερόλη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την καλή χοληστερόλη, μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Οι υψηλές δόσεις σπιρουλίνας μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων και της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες: Σε περιορισμένες δοκιμές που έγιναν σε ζώα, η σπιρουλίνα βοήθησε στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου και του μεγέθους του όγκου σε διάφορους καρκίνους. Πριν προσθέσετε σπιρουλίνα στη διατροφή σας, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας. Τα φύκια μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα, οπότε κάντε την έρευνά σας.  Θυμηθείτε να μιλάτε πάντα πρώτα με το γιατρό σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής ή στη διατροφή σας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top