Η άσκηση που καίει πολλές θερμίδες, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και ενδυναμώνει τους μυς

σχοινάκι άσκηση

Αυτή η άσκηση μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενδυνάμωση των ποδιών, των χεριών και της καρδιάς.

Είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης που πιθανότατα θυμάστε ότι κάνατε ως παιδί, αλλά, όπως οι περισσότεροι από εμάς, την ξεχάσατε ως ενήλικας. Αλλά η άσκηση αυτή δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι μια εξαιρετική προπόνηση που μπορείτε να κάνετε σε οποιαδήποτε ηλικία ή φυσική κατάσταση.

HIIT: Κάψτε 200 θερμίδες και λίπος σε 10 λεπτά με αυτήν την προπόνηση

Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών, τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και την καύση θερμίδων. Ποια είναι αυτή;

Σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη του

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του σχοινιού είναι ότι μπορείτε να το κάνετε εύκολα στο σπίτι σας. Επιπλέον, είναι ίσως το πιο εύκολο κομμάτι του εξοπλισμού άσκησης που μπορείτε να πάρετε μαζί σας. Το σχοινάκι είναι φθηνό, δεν απαιτεί φανταχτερό εξοπλισμό ή εκπαίδευση για να τελειοποιήσετε την τεχνική σας. Τι κάνει το σχοινάκι για εσάς:

1. Ενδυναμώνει τους μυς

Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών των ποδιών, των χεριών και της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι τετρακέφαλοι, οι δικέφαλοι, οι γλουτοί, οι γάμπες, οι ραχιαίοι, οι κοιλιακοί και οι ώμοι δουλεύουν όλοι για να κινήσουν το σώμα.

2. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική άσκηση για την καρδιαγγειακή υγεία. Είναι μια αεροβική άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή. Με την τακτική προπόνηση, το σχοινάκι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

3. Καίει θερμίδες και λίπος

Το σχοινάκι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καύση θερμίδων. Μελέτη έδειξε ότι το σχοινάκι μπορεί να κάψει έως και 500 θερμίδες σε 30 λεπτά.

4. Ενισχύει την οστική σας πυκνότητα

Το σχοινάκι βοηθά στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας ενισχύοντας τους μυς γύρω από τα οστά, ειδικά τα πόδια. Το χτίσιμο ισχυρότερων μυών, με τη σειρά του, βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρότερων οστών γενικά, και το σχοινάκι μπορεί να το κάνει αυτό.

Αλλά ο πραγματικός αντίκτυπος που προέρχεται από το άλμα (ή, πιο συγκεκριμένα, την προσγείωση) βοηθά επίσης στην ενίσχυση των οστών σας. Το σώμα ανταποκρίνεται στο στρες και αν ασκείτε μικρές ποσότητες πίεσης στα οστά σας, θα γίνουν πιο ανθεκτικά και θα ενισχύσουν την οστική πυκνότητα. Γιατί έχει σημασία αυτό; Μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης καθώς μεγαλώνετε.

5. Βελτιώνει τον συντονισμό και την ισορροπία

Πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σχοινάκι και να πηδάτε εγκαίρως με τον ρυθμό που ακολουθείτε. Αυτό θα βελτιώσει τον συντονισμό και την ισορροπία σας. Επίσης, όταν κάνετε σχοινάκι, πρέπει να μείνετε όρθιοι και να διατηρείτε τον πυρήνα σας αρκετά δυνατό για να διατηρείτε την ισορροπία σας υπό έλεγχο. Αυτό βελτιώνει την ισορροπίας σας.

Πώς να κάνετε σχοινάκι

Για να κάνετε σχοινάκι ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Βάλτε το σχοινί γύρω από τα πόδια σας, και κρατήστε σε κάθε χέρι τις λαβές.
  • Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και τους γοφούς σας ελαφρώς λυγισμένους.
  • Ξεκινήστε να περιστρέφετε τα χέρια σας.
  • Κάντε άλμα για να περάσετε το σχοινί κάτω από τα πόδια σας.

3 +1 συμβουλές για ασφαλή άσκηση

Αν θέλετε να κάνετε μια καλή προπόνηση, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχοινάκι.

  1. Ξεκινήστε με λίγες επαναλήψεις και αυξήστε τες σταδιακά, καθώς αποκτάτε δύναμη και αντοχή.
  2. Φορέστε άνετα παπούτσια με καλή πρόσφυση.
  3. Μάθετε τη σωστή τεχνική για να αποφύγετε τραυματισμούς.
  4. Μην ξεχνάτε ποτέ την προθέρμανση και την αποθεραπεία.

 

Scroll to Top