«Πώς έχασα 36 κιλά και μεταμόρφωσα το σώμα μου με μια εύκολη άσκηση» – 32χρονος αποκαλύπτει το μυστικό του

Ένας πατέρας τριών παιδιών από τη Νέα Υόρκη έχει φτάσει σε νέα ρεκόρ με τη φυσική του κατάσταση, καθώς ισχυρίζεται ότι έχασε σχεδόν 40 κιλά κάνοντας μια εύκολη άσκηση: Σχοινάκι.

«Κάνω σχοινάκι για να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, επειδή αισθάνομαι ότι η κίνηση του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο στη νοοτροπία κάποιου σε καθημερινή βάση», είπε ο 32χρονος Τζόζεφ Γκράχαμ Τζούνιορ στο Newsweek τον περασμένο μήνα.

Ο Γκράχαμ, ο οποίος έχει μια αγάπη για τα ροζ παπούτσια, έχει καταγράψει το ταξίδι του για απώλεια βάρους στο TikTok, αποδίδοντας επίσης την επιτυχία του στα push-ups και τη διαλειμματική νηστεία.

εύκολη άσκηση

Όπως εξήγησε, έτρεχε τακτικά, φτάνοντας στο σημείο να χάσει 16 κιλά το 2012. Στη συνέχεια, όμως, η μητέρα του πέθανε το 2019 και τα γυμναστήρια έκλεισαν το 2020 λόγω της πανδημίας της COVID-19, οπότε έχασε την όρεξή του.

«Άρχισα να τρώω υπερβολικά και να καταναλώνω ζαχαρούχα ποτά και σνακ. Το βάρος μου είχε φτάσει στα 112 κιλά και δεν ήμουν ευχαριστημένος με το ποιος ήμουν ως άτομο ή με τον τρόπο που ζούσα», εξήγησε ο Γκράχαμ και πρόσθεσε: «Απογοητεύτηκα περισσότερο από το γεγονός ότι τα παιδιά μου έβλεπαν να γίνομαι έτσι».

Εύκολη, οικονομική και εξαιρετικά αποδοτική επιλογή

Ο Γκράχαμ είπε ότι ο αδερφός του του έκανε δώρο ένα σχοινάκι το 2021 και ξεκίνησαν μαζί να γυμνάζονται. Η παγκόσμια αγορά για το γυμναστηριακό σχοινάκι αποτιμήθηκε σε 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με έρευνα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2031.

Δεν είναι απλώς μια οικονομική επιλογή -αρκετές επιλογές είναι διαθέσιμες στο Amazon για λιγότερο από 10 δολάρια- αλλά η άσκηση αυτή μπορεί να ενισχύσει την αντοχή, να τονώσει την υγεία της καρδιάς, να βελτιώσει την ισορροπία και τον συντονισμό και να κάψει θερμίδες.

@theguywiththepinkshoes 2020-2024 (before & after)💪🏾🌸 we all have to start somewhere. when you guys ask me how i learned to jump rope, it was by simply picking up the rope and jumping. these videos may be a minute long, but the process takes time! LOVE EVERY MINUTE OF IT! #JumpRopeJourney #FitnessMotivation #ProgressOverTime #NeverGiveUp #PositiveVibesOnly #ExerciseInspiration #FitnessGoals #JumpRopeSkills #DedicationPaysOff #StayActive #FitnessTransformation #BelieveInYourself #WorkoutMotivation #HealthyLifestyle #MindOverMatter #FitnessJourney #KeepGoingStrong #InspireOthers #FitnessProgress #MotivationMonday #FitnessCommunity #ExerciseChallenge #StayFitAndStrong #FitnessInspiration #PositiveMindset #beforeandafter #fyp #foryoupage #foryou #fitfam #fittok #jumpropechallenge #startsomewhere #viral #viraltiktok #motivation #theguywiththepinkshoes ♬ Soak It Up – Sol Rising

«Έξι εβδομάδες άλματος με σχοινί βρέθηκε ότι μειώνουν τον δείκτη μάζας σώματος», αποκάλυψε στο USA Today τον περασμένο μήνα η Michele Olson, επίκουρη καθηγήτρια αθλητικών επιστημών στο Huntingdon College στην Αλαμπάμα.

«Σε συνδυασμό με μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες, οι αναφερόμενες αλλαγές στο σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος κυμαίνονται από περίπου 1,5 κιλά έως και 3 κιλά σε οκτώ εβδομάδες», συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

Από την πλευρά του, ο Γκράχαμ είπε στο Newsweek ότι έχει επίσης καταφέρει να πηγαίνει για ύπνο μεταξύ 9:30 και 10 μ.μ., αφαιρώντας τη ζάχαρη και το πρόχειρο φαγητό από τη διατροφή του και χρησιμοποιώντας τα παιδιά του και την αείμνηστη μητέρα του ως έμπνευση.

Συμβουλεύει όσους ενδιαφέρονται να αρχίσουν να κάνουν σχοινάκι και να εξασκήσουν το βασικό άλμα, δηλαδή να μην αφήνουν τα πόδια να σηκώνονται πολύ ψηλά από το έδαφος. «Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι σας και αφήστε την κίνηση να προέρχεται από τους καρπούς σας. Εργαστείτε σε αυτό σταδιακά», συνιστά ο Γκράχαμ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top