Χαλάρωση στήθους: 4 τρόποι να την προλάβετε και 3 να την αντιμετωπίσετε

χαλάρωση στήθους

Η πτώση ή η χαλάρωση του στήθους είναι μια πολύ συχνή κατάσταση. Το στήθος, όπως και άλλα μέρη του σώματος, αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Ο μαστός μπορεί να φαίνεται πεσμένος, η θηλή να δείχνει προς τα κάτω και η κορυφή του στήθους να μην είναι τόσο γεμάτη.

Η σοβαρότητα της πτώσης του μαστού μετριέται από τη θέση της θηλής σε σχέση με την πτυχή του μαστού. Μια θηλή που βρίσκεται πάνω από τη γραμμή της πτυχής θεωρείται φυσιολογική. Εάν η θηλή είναι στο ίδιο επίπεδο με την πτυχή, πρόκειται για πτώση πρώτου βαθμού. Η πτώση δευτέρου βαθμού είναι όταν η θηλή είναι κάτω από την πτυχή και η πτώση τρίτου βαθμού είναι όταν η θηλή είναι στραμμένη προς τα κάτω.

Αιτίες χαλάρωσης του στήθους

Το δέρμα των μαστών θα γίνει λιγότερο σφιχτό όσο αυξάνεται η ηλικία και λιγότερο ικανό να συγκρατήσει το βάρος του ιστού του μαστού. Η βαρύτητα μπορεί επίσης να τραβήξει ολόκληρο το στήθος προς τα κάτω. Πτώση και χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί στο στήθος κάθε μεγέθους, αλλά για τα μεγαλύτερα στήθη μπορεί να είναι πιο πιθανό.

Ο ίδιος ο ιστός του μαστού αλλάζει σε μέγεθος και βάρος με την πάροδο του χρόνου. Οι ορμονικές αλλαγές, η εγκυμοσύνη, η αύξηση και η απώλεια βάρους μπορούν όλα να επηρεάσουν τις εσωτερικές δομές των μαστών. Επίσης, η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει την πληρότητα  και να μειώσει τον όγκο τους.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι ο θηλασμός ενός μωρού θα οδηγήσει σε χαλάρωση. Η έρευνα δεν υποστηρίζει αυτούς τους φόβους. Ο θηλασμός και η πίεση που ασκεί ένα μωρό στο στήθος ενώ θηλάζει δεν είναι σημαντική αιτία χαλάρωσης. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι αλλαγές στο μέγεθος του στήθους που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας πιο σημαντικός παράγοντας για τη χαλάρωση του μαστού.

4 τρόποι να προλάβετε τη χαλάρωση του στήθους

Με λίγη προσοχή, μπορείτε να επιβραδύνετε μερικά από τα σημάδια γήρανσης στο στήθος σας. Οι επιλογές του τρόπου ζωής επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Το να κάνετε επιλογές που διατηρούν μια νεανική εμφάνιση σε άλλες πτυχές της ζωής σας μπορεί επίσης να βοηθήσει το στήθος σας.

  1. Θρέψη
  2. Αποφύγετε το κάπνισμα
  3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
  4. Διατηρήστε ένα σταθερό βάρος

1. Θρέψη

Δεν υπάρχει μαγική δίαιτα που να εμποδίζει τη γήρανση στο δέρμα ή να αναιρεί τις επιπτώσεις της βαρύτητας. Αλλά η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά είναι καλή για το δέρμα σε όλο το σώμα. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Η κατανάλωση άφθονων υγρών μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένους, κάτι που μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο.

2. Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα συμβάλλει στη χαλάρωση του δέρματος. Μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο και να έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται λιγότερο γεμάτο. Η αποχή από τον καπνό θα βελτιώσει τη συνολική υγεία σας, θα μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου και ενδεχομένως να αποτρέψει τη διάσπαση του δέρματος γύρω από το στήθος.

3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Η έκθεση στον ήλιο είναι έναυσμα για βλάβες του δέρματος. Ακόμα κι αν το στήθος δεν εκτίθεται ποτέ στον ήλιο, το δέρμα γύρω του μπορεί να υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Το περιβάλλον δέρμα βοηθά στη συγκράτηση του βάρους του στήθους, επομένως η προστασία του με αντηλιακό θα βοηθήσει στην προστασία ολόκληρης της περιοχής.

4. Διατηρήστε ένα σταθερό βάρος

Η απόκτηση και η απώλεια βάρους μπορεί να τεντώσει το δέρμα και να περιορίσει την ικανότητά του να αναπαύεται. Η αποφυγή μεγάλων αλλαγών στο βάρος μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε το χαλαρό δέρμα γύρω από το στήθος σας.

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση στο στήθος

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του στήθους σας, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πράγματα για να βελτιώσετε την εμφάνισή τους, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

  1. Επαγγελματική εφαρμογή σουτιέν
  2. Προπονήσεις για το πάνω μέρος του σώματος
  3. Ανόρθωση στήθους

1. Επαγγελματική εφαρμογή σουτιέν

Ένα σουτιέν δεν μπορεί να αλλάξει το στήθος σας, αλλά μπορεί να το στηρίξει και να το σηκώσει. Ένα καλά σουτιέν που εφαρμόζει σας δίνει την εμφάνιση που θέλετε κάτω από τα ρούχα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το σωστό μέγεθος σουτιέν τους, το οποίο μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένα καταστήματα ρούχων έχουν προσωπικό που μπορεί να σας μετρήσει και να καθορίσει το σωστό μέγεθος σουτιέν για το στήθος σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα υποστηρικτικό σουτιέν που θα φοράτε κατά τη διάρκεια της άσκησης.

2. Προπονήσεις για το πάνω μέρος του σώματος

Ο ιστός του μαστού αποτελείται κυρίως από λίπος και το σύστημα των μαστικών αγωγών. Η άσκηση δεν θα αυξήσει ή δεν θα μειώσει την ποσότητα του ιστού του μαστού που έχετε, όμως υπάρχουν μύες κάτω από το στήθος σας. Η εκγύμναση αυτών των μυών, μαζί με τους ώμους και τους βραχίονες, μπορεί να τους κάνει πιο σφιχτούς και καλοστημένους. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε το στήθος σας να καθίσει ελαφρώς ψηλότερα στο θωρακικό τοίχωμα.

3. Ανόρθωση στήθους

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους είναι πολύ αποτελεσματική για την αντιστροφή της χαλάρωσης. Ο γιατρός μπορεί να αφαιρέσει το υπερβολικό δέρμα για να φέρει το χαλαρό στήθος προς τα πάνω. Μπορεί επίσης να θέλετε να τοποθετήσετε ένα εμφύτευμα στήθους για να φαίνεται ολόκληρο το στήθος πιο γεμάτο.

Scroll to Top