«Έχασα 20 κιλά σε 3 μήνες χάρη σε μια νέα τεχνική που αλλάζει το παιχνίδι» – Η εμπειρία ενός 50χρονου

νέα τεχνική

Ένας άνδρας από το Τέξας βρίσκεται στα μισά του δρόμου για τον στόχο του να χάσει 40 κιλά, αφού υποβλήθηκε σε μια νέα τεχνική βαριατρικής χειρουργικής που περιλαμβάνει μαγνήτες.

«Μπορούσα να κάνω φανταστικές βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής μου, και έτσι είμαι πολύ χαρούμενος και γεμάτος, και νιώθω ότι γύρισα τον χρόνο πίσω», είπε ο 5χρονος Kenneth Yerrid στο NBC την περασμένη εβδομάδα.

Αδυνάτισμα: Ποιος συνδυασμός διαλειμματικής νηστείας και πρωτεΐνης μειώνει το λίπος και προστατεύει το έντερο

Ο Yerrid αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επειδή είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη -ένα τρίπτυχο που αποτελεί τη βάση του μεταβολικού συνδρόμου.

νέα τεχνική
Φωτογραφία: YouTube / Levita Magnetics

Όταν η δίαιτα και η άσκηση απέτυχαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο Yerrid συμφώνησε να γίνει το πρώτο άτομο στο Τέξας που θα κάνει χρήση του Μαγνητικού Χειρουργικού Συστήματος Levita (MARS).

«Ένιωθα σαν να βρισκόμουν σε κινούμενη άμμο», είπε ο Yerrid τον περασμένο μήνα. «Είχα πόνους στις αρθρώσεις μου και αυτό με έκανε να παίρων βάρος. Δεν έτρωγα υγιεινά. Μόνο όταν έκανα τη χειρουργική επέμβαση μπόρεσα να ξεκινήσω μια ουσιαστική προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας μου».

Το MARS πήρε άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Αύγουστο του 2023 για κοιλιακές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης και της βαριατρικής χειρουργικής. Η κλινική του Κλίβελαντ χρησιμοποίησε την τεχνική λίγο αργότερα για μια διαδικασία γαστρικού μανικιού.

Βαριατρική επέμβαση για απώλεια βάρους: Σε ποιες περιπτώσεις έχει χειρότερα αποτελέσματα

Πώς λειτουργεί η νέα τεχνική

Ένας βραχίονας με ένα μικρό μαγνητικό άκρο τοποθετείται κάτω από το δέρμα για να πιάσει και να ανασύρει ιστούς και όργανα. Ο βραχίονας ελέγχεται από έναν εξωτερικό μαγνήτη σε ένα ρομποτικό βραχίονα. Ο χειρουργός χειρίζεται αυτό το ρομποτικό χέρι και ένα δεύτερο χέρι που κρατά μια κάμερα για να δει το εσωτερικό του σώματος του ασθενή.

Η Levita Magnetics με έδρα την Καλιφόρνια υπόσχεται λιγότερες χειρουργικές τομές, με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο, ταχύτερη ανάρρωση και λιγότερες ουλές.

«Με μια γαστρική παράκαμψη, κάνουμε το στομάχι μικρότερο και στη συνέχεια ανακατευθύνουμε το κανάλι της τροφής», εξήγησε στο NBC ο Δρ. Chad Carlton του Texas Health Presbyterian Hospital Plano, ο οποίος έκανε τη χειρουργική επέμβαση στον Yerrid.

«Η ανακατεύθυνση του καναλιού τροφής βοηθά τον Yerrid να ελέγξει τον κορεσμό, την όρεξη, την πείνα και του δίνει άμεσο έλεγχο αυτών των μεταβολικών ασθενειών, ειδικά του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της υπνικής άπνοιας», πρόσθεσε.

Ο Δρ. Carlton είπε ότι η χρήση του μαγνητικού χειρουργικού συστήματος του επέτρεψε να αποφύγει να κάνει μια επώδυνη τομή κάτω από το στέρνο του Yerrid κατά τη διάρκεια της εγχείρησής του τον Μάρτιο.

Τώρα, ο Yerrid έχει χάσει 20 κιλά και η αρτηριακή του πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης και οι διαβητικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί. «Μπορώ να πάω τα σκυλιά μου βόλτα τώρα. Μπορώ να κάνω ελαφριά άσκηση. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι», αναφέρει ανακουφισμένος ο 50χρονος άνδρας.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top