“Έχασα 60 κιλά σε 10 μήνες με ένα πρόγραμμα που επιταχύνει την απώλεια βάρους” – Το success story μιας 73χρονης

πρόβλημα

Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή! Η 73χρονη Maureen Hagar κατάφερε να αποκτήσει το σώμα των ονείρων της και να αντιμετωπίσει το διαβήτη και τα άλλα προβλήματα υγείας που είχε με ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σε οποιαδήποτε ηλικία.

Μεγαλώνοντας ως ένα από τέσσερα συνολικά παιδιά της οικογένειας, η 73χρονη ένιωθε συχνά ανεπαρκής και διαφορετική. Τα αδέρφια της ήταν πρόβλημα για εκείνη, καθώς συχνά την κορόιδευαν, κάνοντάς την να νιώθει ότι δεν είναι αρκετά έξυπνη. Χρόνια αργότερα, η μεγαλύτερη αδερφή της αποκάλυψε μια οδυνηρή ανάμνηση: όταν ήταν μικρή, η μητέρα της την πήγε σε ψυχίατρο για τεστ μαθησιακής αναπηρίας.

«Έχασα 20 κιλά σε 3 μήνες χάρη σε μια νέα τεχνική που αλλάζει το παιχνίδι» – Η εμπειρία ενός 50χρονου

Ο ψυχίατρος είπε ότι η Maureen δεν θα κατάφερνε ποτέ τίποτα, δεν θα οδηγούσε, δεν θα παντρευόταν, ούτε θα έκανε οικογένεια. Αν και η μητέρα της δεν της το είπε ποτέ αυτό, η ίδια ένιωσε το βάρος της επίκρισης των άλλων. Έτσι, κατέφυγε στο φαγητό. Η αποτυχία της μητέρας της να καλύψει τις συναισθηματικές της ανάγκες όταν βρήκε τα τρόφιμα που έκρυβε η Maureen την έκανε να τρώει περισσότερο.

Η απλή αλλαγή στο περπάτημα που μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την καύση θερμίδων

Τα δύο γεγονότα που οδήγησαν στη συναισθηματική υπερφαγία

Η πιο δύσκολη στιγμή για την οικογένεια Hagar ήταν όταν η μητέρα πέθανε σε ηλικία 48 ετών. Ο ξαφνικός θάνατός της από καρδιακή προσβολή τους κατέστρεψε. Η Maureen πήρε 9 κιλά και επτά μήνες αργότερα μετακόμισε με την αδερφή της. «Ήταν θείο δώρο για μένα, γιατί είχα συναισθηματική υποστήριξη και υγιεινή μαγειρική, κάτι που με βοήθησε να σταθεροποιήσω το βάρος μου», λέει η ίδια στο Newsweek.

Παρά τη βοήθεια της αδερφής της, όμως, η Maureen συνέχισε να παίρνει βάρος από την στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι της και μαγείρευε μόνη της. Γνώρισε τον σύζυγό της Τζιμ όταν ήταν 90 κιλά και μετά από χρόνια προσπάθειας, απέκτησαν τον γιο τους Έβαν. Ο Έβαν διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ και αργότερα Άσπεργκερ, γεγονός που αύξησε το άγχος της και οδήγησε το βάρος της στα 179 κιλά το 2016.

Το πρόβλημα του διαβήτη και ο άνθρωπος που της άλλαξε τη ζωή

Πριν από επτά χρόνια, έχασε 38,5 κιλά υπό την καθοδήγηση του Δρ. Swathi Reddy, παρακολουθώντας εβδομαδιαίες συνεδρίες σε ομάδα για τον διαβήτη. Ξεκινώντας από τα 179 κιλά, έπαιρνε πολλά φάρμακα για τον διαβήτη, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

Ο Δρ. Jarrod McGahan της πρότεινε να συμμετάσχει σε μαθήματα κολύμβησης για να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Ωστόσο, η COVID διέκοψε τη ρουτίνα της και το γυμναστήριο που πήγαινε έκλεισε. «Ανακάλυψα ότι η πισίνα του γυμναστηρίου άνοιξε ξανά τον Απρίλιο του 2021 και η επιστροφή στους γύρους κολύμβησης ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Με τη βοήθεια τριών υπέροχων δασκάλων άρχισα να βλέπω πρόοδο», λέει η Maureen.

Στις 15 Ιουλίου 2023, άρχισε να συνεργάζομαι με τον Derek Conway, έναν personal trainer στο Life Time Fitness, ο οποίος προσάρμοσε τις συνεδρίες ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Maureen με την αρθρίτιδα και την κινητικότητα, ενσωματώνοντας ασκήσεις όπως squats, διατάσεις, πιέσεις στον πάγκο και ακόμη και χορό, που βελτίωσαν τη δύναμή της και τη συναισθηματική της ευεξία.

Δίαιτα και άσκηση μείωσαν τα επίπεδα σακχάρου

Σε αυτό το διάστημα διαγνώστηκε με όγκο της ουροδόχου κύστης, ο οποίος αποδείχθηκε καλοήθης. Με την υποστήριξη του Derek, διατήρησε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και η υγεία της βελτιώθηκε σημαντικά.

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της έπεσαν από 5,8 σε 4,8 σε 18 εβδομάδες και ο ενδοκρινολόγος της, Δρ. Manish Upadhyay, διέκοψε την αγωγή της με φάρμακα για τον διαβήτη. Η αντιμετώπιση των συναισθηματικών λόγων πίσω από την υπερκατανάλωση τροφής επιτάχυνε περαιτέρω την απώλεια βάρους της -έχασε 60 κιλά σε 10,5 μήνες.

Τώρα, γυμνάζεται τρεις ώρες την ημέρα, συνδυάζοντας δύο ώρες στην πισίνα και μία ώρα ποδηλασία. Το σταθερό πρόγραμμα διατροφής, άσκησης και υπευθυνότητας, μαζί με τις υποστηρικτικές σχέσεις που έχει δημιουργήσει, έχουν κάνει τη διαφορά.

«Η πίστη του Derek στη δύναμη της φυσικής κατάστασης για την ενδυνάμωση του σώματος και του νου ήταν καθοριστική για τη μεταμόρφωσή μου, δείχνοντάς μου πώς να αγαπώ και να αποδέχομαι τον εαυτό μου. Εμβαθύνει βαθιά σε αυτά που με παρακινούν. Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι ευγνώμων για την απίστευτη πρόοδο που έχω κάνει και τους υποστηρικτικούς ανθρώπους που με βοήθησαν στην πορεία», καταλήγει η Maureen.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top