Νοσοκομείο Νίκαιας: Επισφαλής η λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης

νοσοκομείο νίκαιας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας θα καταθέσεις σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά, ενώ προχωρά και σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Νίκαιας και την ασφάλεια των ασθενών κρούει ο Σύλλογος Εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις από καιρό διαμαρτυρίες και επισημάνσεις του καμία λύση για την ιατρική στελέχωση του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας δεν έχει ακόμα βρεθεί από τους αρμόδιους.

«Καμία θέση ειδικευμένου γιατρού Ακτινοδιαγνωστικής (Ακτινολογίας) κλάδου ΕΣΥ δεν έχει προκηρυχθεί (από 17/10/23 είχε ξανακατατεθεί στην πολιτική ηγεσία το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη τουλάχιστον 5 θέσεων στον βαθμό του Επιμελητή Α’)».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «η διοίκηση του Νοσοκομείου επιμένει στην τακτική της ιδιωτικοποίησης, προσπαθώντας να αναθέσει εφημεριακή κάλυψη σε ιδιωτική εταιρεία με πανάκριβο τίμημα».

Οι αρμόδιοι, συνεχίζουν, «αδιαφόρησαν για την εκτίμηση πως η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής για τους ασθενείς λόγω ακριβώς της ιατρικής υποστελέχωσης του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας (όπου έχουν απομείνει 2 μόνιμες ειδικευμένες γιατροί και 1 επικουρικός ειδικευμένος γιατρός σε 9 οργανικές θέσεις)».

Υπογραμμίζουν ότι η κάλυψη μόνο των γενικών εφημεριών με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία δεν αποτελεί λύση για ευνόητους λόγους (δημιουργεί κενά σε άλλα νοσοκομεία, δεν καλύπτει μόνιμα τις ανάγκες) και επίσης το γεγονός πως μένουν ακάλυπτες οι ενδιάμεσες των γενικών εφημεριών ημέρες εξακολουθεί να αποτελεί μέγιστη επισφάλεια για τους ασθενείς.

Αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά και απεργία

 

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νίκαιας αναφέρουν ότι αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους:

  • • Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσουν σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά
    • Ενημερώνουν με ειδικό κείμενο ανακοίνωσης τους ασθενείς με έναρξη την Πέμπτη 16/11/23 μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου
    • Καλούν συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο την Τρίτη 21/11
    • Προχωρούν σε αγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 22/11
    • Παρεμβαίνουν υπέρ της ασφάλειας των ασθενών στην αναστολή νέων εισαγωγών (της γενικής εφημερίας συμπεριλαμβανόμενης ) από Παρασκευή 24/11.

Επισημαίνουν επίσης πως «η σοβαρότατη και απαράδεκτη κατάσταση υποστελέχωσης και ελλείψεων προσωπικού δεν υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά στο σύνολο του νοσοκομείου και αφορά όλους τους κλάδους (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, διοικητικούς, τεχνικούς , προσωπικό επιστασίας κλπ). Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεση ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις και η κατάσταση δεν επιτρέπει να γίνεται κανένας λόγος περί αύξησης του αριθμού ημερών γενικής εφημερίας του γιατί αυτήν την στιγμή αδυνατεί να υποστηρίξει ακόμα και το σημερινό εφημεριακό καθεστώς της γενικής εφημερίας ανά τετραήμερο».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων συμμετέχει στη σύσκεψη νοσοκομειακών σωματείων εργαζομένων περιοχής Πειραιά που καλείται από το σωματείο του νοσοκομείου «Μεταξά» 15/11 ώρα 7μμ.και στηρίζει την πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοεμβρίου.

Scroll to Top