Σήμερα η πρώτη συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους Διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

διοικητές

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές είναι κυρίως οικονομικά, που αποτελούν και το μεγάλο «αγκάθι» του ΕΣΥ.

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας διοργανώνει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Εθνική Πινακοθήκη και θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.

Στην έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν ομιλίες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σύντομα νέοι Διοικητές στα νοσοκομεία

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους Διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι βρίσκονται «υπ΄ ατμόν», καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Η εφαρμογή του νέου νόμου επιλογής διοικήσεων προχωράει. Δημοσιεύθηκε και η δεύτερη προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων και ίσως κάποιοι από τους σημερινούς να μην έχουν τα προσόντα να συμμετάσχουν στη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε και η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας. Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

 Οικονομικά κυρίως ζητήματα στο επίκεντρο των συζητήσεων

Οι θεματικές ενότητες της Ενημερωτικής Ημερίδας αφορούν στην κατάρτιση προϋπολογισμού νοσοκομείων και τα DRG’s, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τον έλεγχο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, τον προγραμματισμό προμηθειών, τη συνεργασία ΕΚΑΒ – Υ.Πε., την διαχείριση κρίσεων και την πυρασφάλεια των νοσοκομείων. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ημερίδας είναι κυρίως οικονομικά που αποτελούν και το μεγάλο «αγκάθι» του ΕΣΥ.
Οι Διοικητές θα ενημερωθούν για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως η κατάρτιση για πρώτη φορά προϋπολογισμού σε περισσότερα από 110 νοσοκομεία, στην αρχή της χρονιάς Η έγκαιρη κατάρτιση του προϋπολογισμού, αποτελεί εργαλείο στα χέρια της Διοίκησης προκειμένου να θέσει στόχους για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πιστώσεων.
Σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομειακών φαρμάκων τα μεγέθη έχουν ξεφύγει, όπως και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΣΥ που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε μια πενταετία έχουν τετραπλασιαστεί και πλέον αγγίζουν τα 1,4 δις ευρώ. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης των δαπανών υγείας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top