68χρονη συγγραφέας εξομολογείται: Ήμουν παντρεμένη 37 χρόνια – Χώρισα επειδή ερωτεύτηκα την καλύτερή μου φίλη

συγγραφέας

Μία συγγραφέας αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της όταν ξαφνικά, σε ηλικία 64 ετών, ερωτεύτηκε την καλύτερή της φίλη, μετά από 37 ολόκληρα χρόνια γάμου με τον σύζυγό της.

Η Liz Hilliard είναι επίσης ομιλήτρια παρακίνησης και δημιουργός του Hilliard Studio Method, μιας προπόνησης που βασίζεται στον πυρήνα και στο Pilates.  «Μπορείς να ερωτευτείς μέσα σε μια στιγμή; Ίσως, αλλά νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα είχε δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό χωρίς να το καταλάβω. Μπορείς να αλλάξεις σε μια στιγμή; Απόλυτα», λέει η Liz ξεκινώντας την αφήγησή της στην Huffington Post.

Όπως περιγράφει, σε ηλικία 64 ετών πήρε μια πολύ βαθιά ανάσα, χώρισε από τον επί 37 χρόνια σύζυγό της, ερωτεύτηκε μια γυναίκα και άρχισε να ανασκευάζει τη ζωή της με έναν νέο σκοπό. Ο τερματισμός ενός γάμου που ήταν σε τέλμα για πάρα πολύ καιρό λέει πως την απελευθέρωσε από τους περιορισμούς του φόβου και των κοινωνικών κανόνων, τους οποίους είχε επιτρέψει να την κρατήσουν όμηρο στην αναζήτηση της ειλικρίνειας και του εαυτού της.

συγγραφέας
Φωτογραφία: Hilliard Studio Method/Facebook

«Έπαιζα θέατρο για πάρα πολύ καιρό, ζώντας στη σκιά των προσδοκιών των άλλων και της δικής μου περιορισμένης αυτοεκτίμησης, ενώ την ίδια στιγμή παρότρυνα τους πελάτες μου να βρουν τη δική τους δύναμη, να την αποδεχτούν και να προχωρήσουν για να ζήσουν την αλήθεια τους. Έγραψα ακόμη και βιβλίο στο οποίο μοιραζόμουν τα μυστικά που με έκαναν να φαίνομαι και να νιώθω καλά στα 60 μου. Αλλά γράφοντας αυτό το βιβλίο, άρχισα να αισθάνομαι ένα συναίσθημα που έπρεπε να το κάνω λέξεις ακόμα και στον εαυτό μου».

Η στιγμή που άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τον εαυτό της

Καθώς έγραφε την ιστορία της για την ευαλωτότητα και τη δύναμη, η οποία ήταν γνήσια, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι έγραφε την ιστορία που ήθελε να ακούσει -αλλά όχι στο σύνολό της.

Η φίλη και υπάλληλός της Lee ήταν στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, βοηθώντας την να ανασκάψει γεγονότα και συναισθήματα που δεν είχε ακόμη αναγνωρίσει. «Ένιωθα φωτιά και ελευθερία, τρόμο και υγεία. Ερωτευόμουν τη ζωή και ξαναξυπνούσα το πνεύμα μου, ενώ επίσης —εν αγνοία μου— ερωτεύτηκα την Lee. Τα συναισθήματα ήταν έντονα, αλλά τα λόγια όχι», περιγράφει η Liz.

συγγραφέας
Φωτογραφία: Hilliard Studio Method/Facebook

Πολλές φορές βρίσκουμε την αγάπη στα πιο απροσδόκητα μέρη και ανθρώπους, λένε πολλοί. «Για μένα ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μου -όταν τελικά τα άνοιξα πριν από 4 χρόνια. Όταν αναγνώρισα τα συναισθήματά μου, ήταν σαφές ότι ήμουν ερωτευμένη με την Lee. Δεν ήμασταν μόνο φίλες, αλλά γυναίκες που προσδιορίζονταν εκείνη την εποχή ως ετεροφυλόφιλες. Περνούσαμε και οι δύο ένα διαζύγιο. Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν υπάλληλος μου και 26 χρόνια μικρότερή μου» συνεχίζει η συγγραφέας.

Η άρνηση και η αποδοχή

συγγραφέας
Φωτογραφία: Hilliard Studio Method/Huffington Post

Εξηγεί πως αρχικά πέρασε μια περίοδο άρνησης, επιχειρηματολογώντας στον εαυτό της γιατί η σχέση αυτή δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αρνηθεί τα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού που είχαν η μία προς την άλλη. Όπως αναφέρει, η αποκάλυψη ότι μπορεί να μην είναι απόλυτα ετεροφυλόφιλη προέκυψε με μια αστραπιαία λάμψη που τη διαπέρασε όταν, ένα αγχωτικό απόγευμα, στη δουλειά, η Lee πέρασε τα χέρια της γύρω από τον λαιμό της Liz και της είπε ότι όλα θα πάνε καλά.

«Δεν ήταν τα λόγια της που με κράτησαν. Ήταν το ρεύμα που χτύπησε τόσο δυνατά που την έσπρωξα μακριά μου. Σοκαρίστηκα -σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά- όταν ανακάλυψα εκείνη τη στιγμή ότι ο ετεροφυλόφιλος εαυτός μου δεν ήταν πλέον άθικτος», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Εκείνο το βράδυ, η Liz έστειλε μήνυμα στην Lee να συναντηθούν για δείπνο. Ήταν ακόμη έκπληκτη και ζαλισμένη, και έπρεπε να διαχειριστεί τα συναισθήματά της.

Η αποκάλυψη, το διαζύγιο και η νέα ζωή

«Θυμάμαι ότι συνειδητοποίησα το ανόητο χαμόγελο που απλώθηκε στο πρόσωπό μου όταν απάντησε θετικά στην πρόσκλησή μου. Δεν είχα ιδέα τι θα έλεγα, αλλά η ανάγκη να την ενημερώσω ήταν επείγουσα και έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», αναφέρει η Liz και συνεχίζει:

συγγραφέας
Φωτογραφία: Hilliard Studio Method/Facebook

«Καθισμένη στην πίσω αυλή του σπιτιού μου, της είπα ότι την αγαπούσα με έναν νέο τρόπο που δεν μπορούσα να εξηγήσω. Έπρεπε να είμαι ειλικρινής και ήθελα να δω αν συμμεριζόταν κάποια από αυτά τα συναισθήματα. Πράγματι έτσι ήταν. Δεν τόλμησα να αγγίξω ούτε το χέρι της. Λίγο μετά από εκείνο το βράδυ, αρχίσαμε να εξερευνούμε μαζί τις απολαύσεις ενός άγνωστου πάθους και αγάπης που ποτέ δεν είχα βιώσει και σίγουρα δεν περίμενα ποτέ», συμπληρώνει η συγγραφέας και καταλήγει:

«Η ικανότητα να βρείτε τον βαθύτερο, πιο ευάλωτο εαυτό σας βρίσκεται ακριβώς εκεί που βρίσκετε τη δύναμή σας. Και ετοιμαζόμουν να βρω τη δύναμή μου απελευθερώνοντας το παρελθόν μου, λογοδοτώντας για τις πράξεις μου και επιτρέποντας στον εαυτό μου να είμαι εντελώς εκτεθειμένη και ευάλωτη μέσα από την ανεξήγητη αγάπη που ένιωθα για τη Lee. Και αυτό έκανα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top