Κρέμα από βιάγκρα αυξάνει τη λίμπιντο των γυναικών και οδηγεί σε καλύτερους οργασμούς

κρέμα από βιάγκρα

Μια κρέμα που παρασκευάζεται από την ίδια δραστική ουσία που χρησιμοποιείται στο βιάγκρα, θα μπορούσε να κάνει θαύματα για τη λίμπιντο των γυναικών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obstetrics and Gynaecology.

Τα πρώτα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι γυναίκες με διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης που έβαζαν τη φαρμακευτική ουσία στα γεννητικά τους όργανα είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, αυξημένη ευχαρίστηση και καλύτερους οργασμούς.

Σεξουαλική ζωή: 5 αφροδισιακές τροφές για να την ενισχύσετε και 3 που πρέπει να αποφεύγετε

Τι είναι η κρέμα που υπόσχεται να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών

Η κρέμα είναι φτιαγμένη με σιλδεναφίλη -το συστατικό που μετέτρεψε το βιάγκρα σε ένα από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Εφαρμόζεται 10 έως 20 λεπτά πριν από το σεξ και λειτουργεί διαστέλλοντας τις μικροσκοπικές αρτηρίες ακριβώς κάτω από το δέρμα, ενισχύοντας τη ροή του αίματος στον κόλπο. Αυτή η ορμή αίματος πλούσιου σε οξυγόνο είναι αυτό που πιστεύεται ότι αυξάνει τη διάθεση για σεξ τις γυναίκες.

Θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικειότητας, καθώς πολλές γυναίκες υποφέρουν από χαμηλή λίμπιντο. Τα χάπια βιάγκρα έχουν αλλάξει την ερωτική ζωή εκατομμυρίων ανδρών σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το φάρμακο στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Το «μικρό μπλε χάπι» διερευνάται ως πιθανή θεραπεία για μια σειρά άλλων καταστάσεων, από τη νόσο Αλτσχάιμερ έως την καρδιακή ανεπάρκεια. Αλλά η θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής διαταραχής ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Γυναικεία οργασμική διαταραχή: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

Πώς διεξήχθη η μελέτη για την κρέμα

Επιστήμονες από δύο ανεξάρτητες αμερικανικές ερευνητικές εταιρείες, μαζί με την Dare Bioscience -την εταιρεία με έδρα το Σαν Ντιέγκο που έχει αναπτύξει την κρέμα- στρατολόγησαν 33 γυναίκες με διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης, κατάσταση στην οποία δεν υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα -ή ενδιαφέρον για αυτήν- για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι γυναίκες κλήθηκαν είτε να απλώσουν μια ποσότητα κρέμας στα δάχτυλά τους λίγο πριν το σεξ, είτε μια ίδια ποσότητα μιας εικονικής κρέμας. Πριν και μετά το τρίμηνο πείραμα, οι ερευνητές ρώτησαν τις γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, αξιολογώντας τη λίμπιντο και τα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι βαθμολογίες για τις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν την κρέμα Viagra βελτιώθηκαν σημαντικά, προσφέροντας μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, περισσότερη ευχαρίστηση και ισχυρότερους οργασμούς.

Αλλά όσες χρησιμοποίησαν την κρέμα εικονικού φαρμάκου είδαν μικρή ή καθόλου αλλαγή. Οι ερευνητές, που σχεδιάζουν μεγαλύτερες μελέτες για να δουν αν τα αποτελέσματα μπορούν να επαναληφθούν, δήλωσαν:

«Οι δοκιμές χαπιών σιλδεναφίλης σε γυναίκες έδειξαν οριακή αποτελεσματικότητα και αφόρητες παρενέργειες. Αλλά μια κρέμα που απορροφάται γρήγορα θα μπορούσε να έχει λιγότερα ανεπιθύμητα αποτελέσματα και πιο άμεση βιολογική απόκριση».

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top