Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να κάνετε σεξ για να ζήσετε μέχρι τα 100

σεξ

Το να ζήσει κανείς μέχρι τα 100 παλαιότερα θεωρούταν κατόρθωμα. Είναι πράγματι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα που αξίζει να γιορτάσουμε, αλλά γίνεται όλο και πιο κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, το 2021 υπήρχαν στις ΗΠΑ 89.739 αιωνόβιοι -περίπου δύο φορές περισσότεροι συγκριτικά με δύο δεκαετίες πριν.

Θέλετε να γίνετε ένας από αυτούς κάποια μέρα; Το να ζήσετε μέχρι τα 100 είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος στις μέρες μας—και σίγουρα δεν είναι κακό να στοχεύετε σε αυτό.

«Η μακροζωία είναι συχνά μια προσωπική επιθυμία και τυπικά, όσο πιο υγιείς είστε σε προχωρημένη ηλικία, τόσο περισσότερο μπορεί να θέλετε να ζήσετε», λέει ο Δρ. Michael Krychman, γυναικολόγος και ιατρικός διευθυντής του Women’s Health Services στο MemorialCare Saddleback Medical Center.

«Πολλά άτομα σε προχωρημένη ηλικία αναφέρουν ότι το να ζουν περισσότερο τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις μοναδικές περιπέτειες της ζωής, να περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους και να πραγματοποιούν περισσότερους από τους στόχους τους», προσθέτει ο ειδικός.

Οι σχέσεις, κρίσιμο κομμάτι για να φτάσετε στα 100

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους στη ζωή μας», λέει η Jackie Golob, σεξοθεραπεύτρια στο Shameless Therapy στη Μινεάπολη. «Δεν είναι φυσιολογικό να μην σε αγκαλιάζουν τακτικά. Αυτός είναι ο νούμερο ένα τρόπος που συνδεόμαστε με τους ανθρώπους -μέσω της αγκαλιάς».

Μια μελέτη έδειξε πράγματι ότι η αγκαλιά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας ενός ατόμου να αρρωστήσει και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σε άτομα που έχουν ήδη ασθενήσει από κάτι.

Τι γίνεται όμως με το κάτι παραπάνω από τις αγκαλιές, όπως στο εξ; Μπορεί αυτό να βοηθήσει τη σωματική σας υγεία; Και πόσο τακτικά πρέπει να το κάνετε αν θέλετε να πετύχετε τριψήφιο αριθμό στην ηλικία σας; Οι ειδικοί του sex μιλούν στο Parade για να το αποκαλύψουν.

Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε τον μήνα;

Η απάντηση όλων των ειδικών είναι η ίδια: «Κάντε σεξ όσο συχνά θέλετε», λέει η Jillian Amodio του Waypoint Wellness Center. «Η επικοινωνία ως ζευγάρι είναι επίσης σημαντική για να κατανοήσουμε τι θέλει και τι χρειάζεται κάθε άτομο στη σχέση».

Η Golob συμφωνεί. «Ειλικρινά, όσο το σεξ είναι συναινετικό, μπορείτε να το κάνετε όσο συχνά ή όσο σπάνια θέλετε. Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για το πόσο συχνά πρέπει να κάνει κάποιος σεξ».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Krychman είναι απόλυτα σύμφωνος με τους Golob και Amodio –δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας για τον αριθμό των φορών που θα πρέπει να κάνετε σεξ ανά μήνα εάν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100. Ωστόσο, εκείνος όρισε έναν αριθμό.

«Συνολικά, τα ζευγάρια στις ΗΠΑ κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα», λέει ο Δρ. Krychman. «Δεν υπάρχει αποδεκτή κανονική συχνότητα, αλλά ορισμένες έρευνες επισημαίνουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι πιο ευτυχισμένα».

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ήταν πιο ευτυχισμένα. Μία φορά την εβδομάδα είναι κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις έως πέντε φορές το μήνα, ωστόσο πάντα υπάρχουν αποκλίσεις.

«Το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει μόνο του ποια είναι η επιθυμητή συχνότητα», λέει ο Δρ. Krychman και καταλήγει: «Αν η συχνότητα του σεξ δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση, ορισμένοι επιλέγουν τη βραχυπρόθεσμη συμβουλευτική, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Τα οφέλη του σεξ για την υγεία

Ο βέλτιστος αριθμός φορών για σεξ ανά μήνα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Ωστόσο, ο Δρ. Krychman λέει ότι το σεξ -όσο συχνά κι αν γίνεται- μπορεί να έχει ορισμένα σοβαρά προνόμια για την υγεία, όπως:

  • Αύξηση των επιπέδων ορμονών όπως η ωκυτοκίνη, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη σύνδεση και τον ύπνο
  • Χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία μπορούν να μειώσουν το άγχος και το στρες
  • Μειωμένα ποσοστά δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους
  • Καρδιαγγειακή υγεία
  • Ανοσολογική υγεία
  • Είναι μια μορφή άσκησης
  • Μακροζωία

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ελέγξτε τα δεδομένα. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντική μορφή σωματικής δραστηριότητας.

Μια άλλη εργασία διαπίστωσε ότι τα άτομα που έκαναν σεξ περισσότερες από τρεις φορές το μήνα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας και ότι όσο περισσότερο σεξ έκανε ένα άτομο, τόσο καλύτερη ήταν η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ανοσοποιητικό του καθεστώς για να καταπολεμήσει τη μόλυνση από την COVID-19.

Όλο Υγεία

Scroll to Top