Το κόλπο για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια

μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι ένα ακίνδυνο παράσιτο των νοικοκυριών. Εισβάλλουν στο σπίτι σας ξαφνικά και μπορούν να εμφανιστούν στην κουζίνα, στο σαλόνι και άλλες περιοχές του σπιτιού. Δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα καταπολεμήσετε και να εξαφανίσετε για πάντα.

Τα μυρμήγκια συνήθως εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Γλιστρούν μέσα στο σπίτι από ανοιχτά παράθυρα, μπαλκονόπορτες και χαραμάδες που υπάρχουν στα κουφώματα.

Αν δεν σταματήσετε αυτή την εισβολή, θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Χρειάζεται να λάβετε δραστικά μέτρα όχι μόνο για να εξοντώσετε αυτά που έχουν μπει στο σπίτι σας αλλά και για να μην επιστρέψουν ξανά.

Μπορείτε να απαλλαγείτε χρησιμοποιώντας συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Ένα από αυτά είναι η μαγειρική σόδα που έχετε στην κουζίνα σας! Είναι μία έξυπνη λύση που δεν σας κοστίζει και το κυριότερο: είναι ένα μη τοξικό συστατικό που δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην υγεία σας.

Η μαγειρική σόδα σκοτώνει τα μυρμήγκια;

Δυστυχώς, η μαγειρική σόδα από μόνη της δεν είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τα μυρμήγκια, αναφέρει στο thespruce η Nicole Carpenter, πρόεδρος της Black Pest Prevention.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για να τα σκοτώσει η μαγειρική σόδα, τα μυρμήγκια πρέπει πρώτα να τη φάνε. Αλλά η μαγειρική σόδα από μόνη της δεν είναι ελκυστική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μυρμήγκια προτιμούν να τρώνε γλυκές τροφές, παρά ελαφρώς αλμυρή μαγειρική σόδα. Ωστόσο, η προσθήκη ενός ή δύο συστατικών μπορεί να μετατρέψει τη μαγειρική σόδα σε φάρμακο για την εξόντωση των μυρμηγκιών σε μια στιγμή.

Πώς να σκοτώσετε τα μυρμήγκια με μαγειρική σόδα

  • Μαγειρική σόδα με ζάχαρη σε σκόνη
  • Μαγειρική σόδα με βορικό οξύ
  • Μαγειρική σόδα σε βεράντες

Μαγειρική σόδα με ζάχαρη σε σκόνη

Όταν η ζάχαρη σε σκόνη προστίθεται στη μαγειρική σόδα, γίνεται πιο εύγευστη και αυξάνει τις πιθανότητες τα μυρμήγκια να την αποδεχτούν.

Συνδυάστε ένα μέρος μαγειρικής σόδας με ένα μέρος ζάχαρης σε σκόνη. Δεν χρειάζεστε πολύ – μια κουταλιά της σούπας ή δύο από το καθένα πιθανότατα αρκούν.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ρηχό βάζο ή καπάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην περιοχή όπου έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια. Θα έλκονται από τη ζάχαρη σε σκόνη και δεν θα μπορούν να διακρίνουν τη μαγειρική σόδα που έχει αναμιχθεί μέσα.

Μαγειρική σόδα με βορικό οξύ

Για μια ακόμη πιο ισχυρή λύση για την εξόντωση των μυρμηγκιών, προσθέστε λίγο βορικό οξύ στη μαγειρική σόδα. Το βορικό οξύ είναι εξαιρετικά τοξικό για τα μυρμήγκια και μπορεί να προστεθεί σε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας για να γίνει πιο ισχυρό. Έχετε όμως κατά νου ότι το βορικό οξύ είναι ελαφρώς τοξικό για τον άνθρωπο και άλλα ζώα, οπότε κρατήστε το μακριά από κατοικίδια και παιδιά.

Αναμείξτε ίσα μέρη βορικού οξέος, μαγειρικής σόδας και ζάχαρης σε σκόνη. Θα χρειαστείτε ακόμα τη γλυκύτητα της ζάχαρης σε σκόνη για να προσελκύσετε τα μυρμήγκια.

Ρίξτε αυτό το διάλυμα σκόνης σε ένα ρηχό μπολ ή ένα μικρό πιάτο και στη συνέχεια τοποθετήστε το όπου βλέπετε μυρμήγκια.

Μαγειρική σόδα σε βεράντες

Αν θέλετε να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες ή αυλές, ρίξτε στο πάτωμα και κυρίως στις γωνίες ένα από τα δύο μείγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Συνδυάστε μαγειρική σόδα, ζάχαρη σε σκόνη και βορικό οξύ (προαιρετικά) σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισό φλιτζάνι από το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα μαγειρικής σόδας γύρω από τραπέζια, καρέκλες ή άλλα σημεία εστίασης μυρμηγκιών.

Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά με φυσικό τρόπο

Εάν η μαγειρική σόδα φαίνεται να κάνει ελάχιστα για να σταματήσει το πρόβλημα των μυρμηγκιών σας, μην εκνευρίζεστε. «Υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για τη θανάτωση ή ακόμα και την αποτροπή των μυρμηγκιών» λέει η Carpenter, όπως η χρήση γης διατόμων (ή διατομίτη), η οποία είναι εύκολη στη χρήση και φιλική προς το περιβάλλον.

Η γη διατόμων είναι ένα φυσικό, μαλακό, ιζηματογενές πέτρωμα που θρυμματίζεται και γίνεται μία λευκή σκόνη. Μπορεί να πασπαλιστεί γύρω από πόρτες και παράθυρα και θα διώξει τα μυρμήγκια πριν μπουν στο σπίτι σας.

Σημειώνεται ότι και η παιδική πούδρα, το ταλκ, έχει παρόμοια επίδραση με τη γη διατόμων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο. Έτσι θα κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας μια και καλή!

Όλο Υγεία

Scroll to Top