Πώς να αποθηκεύσετε τα μανιτάρια για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο

μανιτάρια

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα μανιτάρια σας εξαρτάται από τον τρόπο προετοιμασίας τους. Ακόμη και πριν τα ετοιμάσετε, παρακολουθήστε τα μανιτάρια σας για σημάδια ότι είναι χαλασμένα, όπως μαύρα στίγματα, γλίτσα, ἀσχημη μυρωδιά ή ζάρες.

Πετάξτε τα μανιτάρια που έχουν χαλάσει. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τα μανιτάρια στην αρχική συσκευασία που τα αγοράσατε, αλλά η αλλαγή του δοχείου τους μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση του τρόπου αποθήκευσης των μανιταριών για την πρόληψη της γρήγορης αλλοίωσης σε 3 βήματα.

Τα 3 βήματα

  1. Αποθηκεύστε τα μανιτάρια σας άπλυτα
  2. Ετοιμάστε τα μανιτάρια σας
  3. Επιλέξτε το δοχείο σας

1. Αποθηκεύστε τα μανιτάρια σας άπλυτα

Το πλύσιμο ή το μούσκεμα των μανιταριών σας πριν τα αποθηκεύσετε μπορεί να τα κάνει να απορροφήσουν πάρα πολύ νερό, γεγονός που θα τα κάνει να χαλάσουν πιο γρήγορα. Αντ ‘αυτού, σκουπίστε τα μανιτάρια με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες ή βρωμιά.

2. Ετοιμάστε τα μανιτάρια σας

Επιλέξτε αν θα αποθηκεύσετε τα μανιτάρια σας ολόκληρα ή σε κομμάτια, κάτι που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ζεματίσετε ή να σοτάρετε τα μανιτάρια σας αν θέλετε να τα καταψύξετε.

3. Επιλέξτε το δοχείο σας

Επιλέξτε το καλύτερο μέσο αποθήκευσης για τα μανιτάρια σας. Τα φρέσκα μανιτάρια πρέπει να φυλάσσονται σε πορώδες δοχείο για την προώθηση της κυκλοφορίας του αέρα με χαρτοπετσέτες για να απορροφούν την υπερβολική υγρασία, καθώς οι μύκητες ευδοκιμούν συχνά σε υγρά περιβάλλοντα.

Μπορείτε να τυλίξετε τα ωμά μανιτάρια σας χαλαρά σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσετε σε μια ανοιχτή πλαστική ή καφέ χάρτινη σακούλα. Αποθηκεύστε τα μαγειρεμένα μανιτάρια σε αεροστεγές δοχείο, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο μαγειρεμένο φαγητό.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top