Το απόλυτο κόλπο με τα παγάκια για ατσαλάκωτα ρούχα χωρίς σιδέρωμα

ρούχα, σιδέρωμα

Αν μισείτε τη σκέψη να ξοδεύετε πολλές ώρες για να σιδερώνετε τα ρούχα σας, ο ειδικός στα πλυντήρια Deyan Dimitrov, Διευθύνων Σύμβουλος της Laundryheap, έχει τη λύση για σας.

Ο Deyan μοιράζεται αυτό το έξυπνο αλλά απλό κόλπο χρησιμοποιώντας παγάκια που κάνουν τα ρούχα σας να βγαίνουν από το στεγνωτήριο χωρίς τσάκιση και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Πετώντας πολλά παγάκια στο στεγνωτήριο με τα τσαλακωμένα ρούχα, θα καταλήξετε με έτοιμα ρούχα χωρίς ζάρες που δεν θέλουν σιδέρωμα. Η λογική πίσω από αυτό το κόλπο είναι ότι η θερμότητα που παράγεται από το στεγνωτήριο θα λιώσει τα παγάκια και θα πλημμυρίσει το τύμπανο του πλυντηρίου με ατμό κατά τη διάρκεια του κύκλου στεγνώματος.

Αυτό μπορεί να μετατρέψει το στεγνωτήριο ρούχων σας σε… αυτοσχέδιο ατμοσίδερο, που λειαίνει τις ζάρες και δημιουργεί ρούχα που φαίνονται φρεσκοσιδερωμένα. τα οποία μπορείτε να φορέσετε απευθείας από το μηχάνημα.

Καθώς χρειάζεται να ρυθμίσετε το χρονόμετρο μόνο για 10 λεπτά για να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό το κόλπο σας προσφέρει και μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου και είναι ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα.

Για να διασφαλιστούν τα βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό το hack λειτουργεί καλύτερα σε μερικά βαμβακερά ρούχων και δυστυχώς είναι απίθανο να λειτουργήσει σε βαρύτερα υφάσματα όπως τα τζιν. Επίσης, ένα πλήρες φορτίο ρούχων μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του μηχανήματος, γι’ αυτό θυμηθείτε να μην γεμίζετε υπερβολικά το τύμπανο του στεγνωτηρίου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ρούχα σας θα χρειαστούν χώρο για να μετακινηθούν και να εκτεθούν στον ατμό.

Εναλλακτικά, ένας άλλος τρόπος για να ξεζαρώσετε γρήγορα τα ρούχα σας είναι να τα κρεμάσετε στο μπάνιο σας κατά τη διάρκεια του ντους σας. Ωστόσο, λόγω της υψηλότερης θερμότητας του στεγνωτηρίου, το κόλπο είναι πιθανό να παράγει καλύτερα αποτελέσματα.

13 ακόμη τρόποι για να αποφύγετε το σιδέρωμα:

 1. Χρησιμοποιήστε χαμηλές στροφές στο στύψιμο: Το υπερβολικό στύψιμο δημιουργεί τσακίσεις. Χρησιμοποιήστε 400-600 στροφές/λεπτό για ευαίσθητα υφάσματα και 800-1000 στροφές/λεπτό για πιο ανθεκτικά.
 2. Βγάλτε τα ρούχα από το πλυντήριο αμέσως: Μην τα αφήνετε να τσαλακωθούν στον κάδο.
 3. Ανοίξτε τα ρούχα και τινάξτε τα καλά πριν τα κρεμάσετε.
 4. Χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο με μέτρο: Προτιμήστε χαμηλές θερμοκρασίες και βγάλτε τα ρούχα πριν στεγνώσουν τελείως.
 5. Κρεμάστε τα ρούχα σωστά: Απλώστε τα ρούχα σε κρεμάστρες, ισιώνοντας τυχόν ζάρες.
 6. Χρησιμοποιήστε μπαλόνι: Βάλτε ένα μπαλόνι μέσα στα μανίκια πουκάμισων για να διατηρήσετε το σχήμα τους.
 7. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό: Βοηθάει στην λείανση των ινών και μειώνει τις τσακίσεις.
 8. Ψεκάστε με σπρέι κατά του τσαλακώματος: Εφαρμόστε το σπρέι στα ρούχα πριν τα απλώσετε ή τα βάλετε στο στεγνωτήριο.
 9. Ατμός: Χρησιμοποιήστε ατμοσίδερο ή κρεμάστε τα ρούχα στο μπάνιο ενώ κάνετε ντους.
 10. Τσαλάκωμα: Υιοθετήστε το “τσαλακωμένο” στυλ για πιο casual εμφάνιση.
 11. Επιλέξτε ρούχα από υφάσματα που τσαλακώνονται δύσκολα, όπως βαμβακερό ζέρσεϊ ή λινό.
 12. Διπλώστε τα ρούχα προσεκτικά μετά το στέγνωμα, για να αποφύγετε τις τσακίσεις.
 13. Συμβουλή: Εάν θέλετε να σιδερώσετε τελικά, ψεκάστε τα ρούχα με νερό για να υγρανθούν ελαφρώς.
Όλο Υγεία

Scroll to Top