Η απλή πρωινή συνήθεια που έχουν οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ποτέ βάρος

πρωινή συνήθεια

Για να διατηρήσετε υγιεινές συνήθειες, έχει σημασία πώς περνάτε το πρωί σας. Άλλωστε, το πρωί δίνει τον τόνο για την υπόλοιπη μέρα. Ξεκινώντας τη μέρα σας με μια απλή υγιεινή συνήθεια μπορείτε να δρομολογήσετε μια σειρά από άλλες υγιεινές συνήθειες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι personal trainers που ειδικεύονται στην απώλεια βάρους συμφωνούν ότι υπάρχει μια συνήθεια συγκεκριμένα που πολλοί άνθρωποι που δεν παχαίνουν ποτέ υιοθετούν στην αρχή της ημέρας τους και είναι μια συνήθεια που συνιστούν σε όλους όσοι προσπαθούν να αποφύγουν την ανθυγιεινή αύξηση βάρους.

Η απλή πρωινή συνήθεια των ανθρώπων που δεν παχαίνουν ποτέ

Η Natalya Vasquez, πιστοποιημένη personal trainer, health coach και ιδρύτρια του Bridal Bootcamp San Diego, λέει ότι όταν θέλετε να αποφύγετε την αύξηση του βάρους σας, η καλύτερη πρωινή συνήθεια που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

«Η κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να περιορίσει τη λαχτάρα για φαγητό και να σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να χορτάσετε, οπότε αν φορτώνετε εκ των προτέρων την ημέρα σας με θρεπτικά συστατικά, είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξετε ανθυγιεινά σνακ», εξηγεί.

Ο personal trainer, Jason Sani, συμφωνεί, λέγοντας: «Το πρώτο σας γεύμα δίνει τον τόνο για το σάκχαρο και την ενέργειά σας, η οποία σχετίζεται με τη δύναμη της θέλησης και τη λήψη αποφάσεων».

Ακόμη καλύτερος ο συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών στο πρωινό

Ο Sani συνιστά να τρώτε ένα πρωινό που έχει συνδυασμό πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο διάστημα, κάτι που θα μειώσει την πιθανότητα υπερφαγίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Επισημαίνει επίσης ότι μερικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να μοιάζει αυτό περιλαμβάνουν πλιγούρι βρώμης με ξηρούς καρπούς και φρούτα, γιαούρτι με μούρα και σπόρους ή αυγά με τοστ ολικής αλέσεως και αβοκάντο.

«Επιπλέον, το να παραμένετε ενυδατωμένοι και να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό μπορεί επίσης να υποστηρίξει έναν υγιή μεταβολισμό και να βοηθήσει στη διαχείριση της όρεξης», προσθέτει.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πρωινού και της αποφυγής αύξησης βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως είπαν και η Vasquez και ο Sani, εάν τρώτε ένα θρεπτικό πρωινό το πρωί, είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξετε ανθυγιεινά σνακ ή να φάτε μεγαλύτερες μερίδες γεύματος αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι εάν προσπαθείτε να αποφύγετε την ανθυγιεινή αύξηση βάρους, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε το πρωί σας με άσκηση, εάν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει.

«Αν προγραμματίσετε μια προπόνηση το πρωί, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσετε δικαιολογίες στο τέλος της ημέρας για να παραλείψετε την προπόνησή σας. Μετά από μια κουραστική και αγχωτική μέρα στη δουλειά ή στο σχολείο, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θέλετε να κάνετε είναι να ασκηθείτε. Εάν βάλετε ως προτεραιότητα το να ασκηθείτε το πρωί, προτού δημιουργηθούν οι δικαιολογίες, θα παραμείνετε σε καλό δρόμο για να πετύχετε τους στόχους υγείας σας», εξηγεί η Vasquez .

Όλο Υγεία

Scroll to Top