Το σνακ που δεν πρέπει ποτέ να φάτε πριν από τον ύπνο σύμφωνα με ειδικό

σνακ

Το να πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χάλια και μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να συμβεί αν επιλέξετε το λάθος σνακ.

Σίγουρα, υπάρχουν μερικά σνακ που μπορούν να καταναλωθούν λίγο πριν τον ύπνο, ωστόσο, οι ειδικοί στον ύπνο προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα που πρέπει να αποφύγετε με κάθε τρόπο, γιατί ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι σας προκαλεί υπνηλία και θα σας βοηθήσει στον ύπνο, μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει τη νυχτερινή σας ξεκούραση.

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στα δημητριακά με γάλα ως σνακ αργά το βράδυ για να αποφύγουν την πείνα και να χορτάσουν, αλλά σύμφωνα με την Ashley Hainsworth από το Bed Kingdom, η κατανάλωση λάθος τύπου δημητριακών θα κάνει τον ύπνο σας χειρότερο.

Όπως επισημαίνει: «Το να πάμε για ύπνο πεινασμένοι μπορεί να μειώνει τις πιθανότητές μας για μια καλή ανάπαυση, επομένως ένα μπολ με δημητριακά είναι μια συχνή επιλογή για ελαφρύ σνακ για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχουμε ποια ακριβώς δημητριακά θα επιλέξουμε, καθώς μια λάθος επιλογή μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να μας κρατήσει ξύπνιους».

Εάν η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα δημητριακά είναι υψηλή, η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να είναι κακή, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα σνακ. «Τα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μας δίνουν ενέργεια, διεγείρουν τον εγκέφαλο και μπορούν να αυξήσουν την ανησυχία μας, επομένως θα πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο, αν είναι δυνατόν», είπε η Ashley.

Ως εναλλακτική λύση, συνέστησε να τρώτε «γιαούρτι ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς» αντ’ αυτού, καθώς θα περιορίσει τυχόν έντονη πείνα, χωρίς να σας δώσει μια περιττή για εκείνη την ώρα ενίσχυση ενέργειας. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας άνοδο της ενέργειας που ακολουθείται από απότομη πτώση, αναφέρει η Wales Online.

Και αν ψάχνετε για πράγματα που μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν τον ύπνο, το τσάι χαμομηλιού θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Τα ακτινίδια είναι επίσης μια καλή επιλογή, και είναι υγιεινά.

Η Ashley πρόσθεσε: «Οι διεγερτικές ουσίες όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγονται τη νύχτα εάν θέλετε να έχετε έναν καλό ύπνο. Τα πικάντικα τρόφιμα είναι γνωστά για την πρόκληση καούρας, η οποία μπορεί να είναι ενοχλητική και να μας κρατήσει ξύπνιους. Και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και δημητριακά όπως π.χ. Το λευκό ψωμί, μια συχνή επιλογή για τοστ αργά το βράδυ, μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πριν από τον ύπνο».

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top