Δόντια: Ένα απλό τέχνασμα για να μάθετε αν χρειάζεστε λεύκανση ή όχι

δόντια λεύκανση

Αν αναρωτιέστε πόσο λευκά πρέπει να είναι τα δόντια σας, μία οδοντίατρος σας αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο για να βρείτε το «φυσικό» χρώμα που σας ταιριάζει καλύτερα.

Φυσικά, δεν θα θέλατε να τα λευκάνετε σας πολύ έντονα όπως ο γνωστός ηθοποιός Ross Geller και να προκαλέσετε στους άλλους ανατριχίλα.

Πόσο λευκά πρέπει να είναι τα δόντια σας;

Λοιπόν, αν σας εντυπωσιάζουν οι influencers και τα μοντέλα που φωτογραφίζονται με ένα πλατύ χαμόγελο που δείχνει τα πιο φωτεινά δόντια (πιο λευκά και από το λευκό χρώμα!) μάλλον πρόκειται για φίλτρο, σύμφωνα με την οδοντίατρο Dr Shaadi Manouchehri που ανέβασε σχετικό βίντεο στο TikTok.

Η οδοντίατρος σας αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο για να βρείτε το φυσικό χρώμα των δοντιών σας.

Τα δόντια σας μπορούν να γίνουν τόσο λευκά όσο το λευκό στον βολβό του ματιού σας.

Ανεξάρτητα από τα προϊόντα και τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί κανείς για να τα κάνει να φαίνονται πιο λευκά και φωτεινά, το φυσικό χρώμα ταιριάζει πάντα με το χρώμα του λευκού των ματιών. Οτιδήποτε πιο λευκό από αυτό φαίνεται μόνο τεχνητό και σίγουρα δεν θα το θέλατε αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόχρωση των δοντιών σας είναι προκαθορισμένη κατά τη γέννηση και ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται με φυσικά κίτρινα δόντια.

Ομοίως, κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με πιο λευκά, τα οποία μπορεί να φαίνονται λεκιασμένα λόγω ορισμένων συνηθειών και του τι τρώνε –για παράδειγμα ο καφές ή οι όξινες τροφές συμβάλλουν σε αυτό μεταξύ άλλων παραγόντων.

Αν τα δικά σας δεν έχουν την ίδια απόχρωση με το λευκό των ματιών σας, ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε από έναν οδοντίατρο για να αποκαλυφθεί η φυσική απόχρωση. Μπορεί επίσης να σας συστήσει τη χρήση ειδικής οδοντόκρεμας ή προϊόντων για τη μείωση του λεκέ και να έχετε πανέμορφα, αληθινά δόντια που δεν φαίνονται σαν ψεύτικα.

Scroll to Top