«Έχασα 47 κιλά κάνοντας μια απλή άσκηση και μια εύκολη προσαρμογή στη διατροφή»

Η 25χρονη Samantha Abreu πάλευε πάντα με το βάρος της, έχοντας ξεπεράσει κάποια ακόμη και τα 110 κιλά. Η νοσοκόμα από τη Μελβούρνη, έτρωγε πολύ συχνά καθώς μεγάλωνε, καταφεύγοντας σε τοστ και δημητριακά μετά το δείπνο, και σιχαινόταν την άσκηση.

«Ως παιδί, δεν μου άρεσε η κίνηση. Έκλαιγα όταν πηγαίναμε μια βόλτα», είπε η Abreu στο SWNS. Επίσης, συνήθιζε να παραγγέλνει κρυφά φαγητό απ’έξω πριν οι γονείς της επιστρέψουν από τη δουλειά. «Είχα τόση ορμή να φάω τόσο πολύ σε σημείο να νιώθω άβολα», εξήγησε.

κιλά
Φωτογραφία: Samantha Abreu / SWNS

Η Abreu μοχθούσε για να περάσει τις 10ωρες βάρδιες της δουλειάς της λόγω εξάντλησης και ανησυχούσε ότι θα κατέληγε όπως μερικοί από τους ηλικιωμένους ασθενείς της, που δεν μπορούσαν να σηκωθούν μετά από μια πτώση.

Τα lockdown κατά την πανδημία της άλλαξαν τη ζωή

Αλλά κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την COVID-19, άρχισε να κάνει καθημερινές βόλτες για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία. Σύντομα, συνειδητοποίησε ότι η άσκηση ήταν μια «ευλογία» για το μυαλό και το σώμα της. Άρχισε επίσης να ελέγχει τις μερίδες της και έτσι έχασε 47 κιλά σε ένα χρόνο.

κιλά
Φωτογραφία: Samantha Abreu / SWNS

Τώρα, ζυγίζει 67,5 κιλά και περπατά 10.000 βήματα την ημέρα, πηγαίνει στο γυμναστήριο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, τρέχει 5 χιλιόμετρα την εβδομάδα και νιώθει άνετα και ασφαλής στο σώμα της.

«Καθώς έχανα βάρος, συνέχιζα να πιάνω τον εαυτό μου να αναζητά τις μεγάλες μερίδες πρόχειρου φαγητού, αλλά σταδιακά άρχισε να μου φαίνεται πολύ βαρύ, σαν εμπόδιο για την καθημερινότητά μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Πριν γίνω νοσοκόμα ήμουν βοηθός, οπότε είναι πολύ απαιτητικό σωματικά. Ήταν πολύ κουραστικό. Είναι απίστευτο ότι τα μισά από αυτά τα πράγματα δεν με κουράζουν πλέον όπως παλιά».

Πλέον η γυμναστική την κάνει να νιώθει γαλήνη

Τα 10.000 βήματα την ημέρα είναι αυτό που προσπαθούν να πετύχουν αρκετοί άνθρωποι για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, αν και μελέτες έχουν δείξει ότι αρκούν και πολύ λιγότερα βήματα για να αποτρέψουν τον πρόωρο θάνατο. Η Abreu δηλώνει ότι κινείται «διαισθητικά», κάτι που την κάνει να νιώθει γαλήνη.

κιλά
Φωτογραφία: Samantha Abreu / SWNS

Ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τεράστια αλλαγή στη διατροφή της, αλλά έχει μειώσει την ποσότητα που τρώει. Και, αντί να παίρνει πίτσα, θα φτιάξει ένα wrap τυλιχτή ως πιο υγιεινή εκδοχή. «Τώρα βλέπω το φαγητό ως καύσιμο», δήλωσε.

Η Abreu μοιράστηκε το ταξίδι της για φυσική απώλεια βάρους, χωρίς να χρησιμοποιεί προσωπικούς γυμναστές ή ένα καθορισμένο πρόγραμμα διατροφής, στο TikTok.

«Είναι υπέροχο να δείχνεις πιο δυνατή», είπε και κατέληξε: «Ελπίζω ότι και άλλοι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους σε εμένα… και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν σιγά σιγά να αρχίσουν να εφαρμόζουν την αλλαγή -αυτό είναι το μόνο που θέλω».

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top