Γιατρός που έχασε 36 κιλά μοιράζεται τη διατροφή της πριν και μετά την απώλεια βάρους

γιατρός απώλεια βάρους

Αν και είναι νευροχειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, μια 43χρονη γιατρός από την Ατλάντα παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε πολλή διατροφική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην ιατρική.

Έτσι, βρέθηκε παγιδευμένη σε έναν ανθυγιεινό κύκλο απώλειας και αύξησης βάρους με μοντέρνες δίαιτες. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό της σχετικά με τη διατροφή, κατάφερε να χάσει 23 κιλά και να τα κρατήσει μακριά για πάνω από τέσσερα χρόνια. Για αυτήν, αυτό περιλάμβανε διαλειμματική νηστεία σε συνδυασμό με δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες που επικεντρωνόταν σε τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

Έμαθε όμως και ότι υπάρχουν περισσότερα στην απώλεια βάρους από αυτό που τρώμε. Ήταν επίσης σημαντικό για εκείνη να γνωρίζει τους στόχους της και να προσπαθεί να διατηρεί μια θετική σχέση με το σώμα της.

«Η απώλεια βάρους έχει τεράστιο ψυχολογικό συστατικό», είπε η Δρ. Betsy Grunch, που γνωρίζει εκ πείρας ότι η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους δεν είναι τόσο απλή όσο το να τρώμε λιγότερο και να κινούμαστε περισσότερο.

Για να χάσει άλλα 13 κιλά, η Grunch πήρε το Mounjaro, ένα φάρμακο για τον διαβήτη που ανήκει στη νέα κατηγορία φαρμάκων που είναι γνωστά ως GLP-1. Το σημαντικότερο είναι ότι η γιατρός εξακολουθεί να ακολουθεί παρόμοια δίαιτα από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι της προς την απώλεια βάρους το 2018.

Συνήθιζε να τρώει φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

Ως πολυάσχολη γιατρός και μητέρα δύο παιδιών, η εύρεση χρόνου για την προετοιμασία θρεπτικών γευμάτων είναι πρόκληση για την Grunch. Πριν χάσει βάρος, έτρωγε τακτικά ό,τι πρόχειρο φαγητό μπορούσε να πάρει γρήγορα στο νοσοκομείο, όπως πίτσα.

Τα ποτά ήταν επίσης μια μεγάλη πηγή θερμίδων για τη γιατρό, η οποία έπινε τακτικά τρία ή τέσσερα αναψυκτικά με ζάχαρη την ημέρα, καθώς και καφέδες με υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια όπως ο φραπουτσίνο.

«Δεν συνειδητοποίησα ποιες ήταν οι σωρευτικές επιπτώσεις όλων αυτών. Ακριβώς όπως κάθε άλλος άνθρωπος, πραγματικά», λέει η ίδια στο Business Insider.

Ακολουθεί μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Για την Grunch, η διαλειμματική νηστεία περιλαμβάνει την κατανάλωση όλου του φαγητού της σε ένα παράθυρο έξι έως οκτώ ωρών και νηστεία τον υπόλοιπο χρόνο, εκτός από έναν καφέ το πρωί.

γιατρός απώλεια βάρους
Η γιατρός πριν και μετά την απώλεια βάρους / Φωτογραφία: Betsy Grunch/Business Insider

Η γιατρός συνήθως τρώει ένα μεγάλο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με βάση το κοτόπουλο ή το ψάρι στις 12 μ.μ. ή στη 1 μ.μ., και μετά ένα πιο ελαφρύ δείπνο, μερικές φορές ό,τι τρώνε και τα παιδιά της.

Η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο στη διαλειμματική νηστεία για απώλεια βάρους (και αυστηρά μιλώντας, ο πρωινός καφές διακόπτει τη νηστεία της), αλλά βοηθά μερικούς ανθρώπους να διατηρήσουν ένα έλλειμμα θερμίδων, που είναι ο μόνος τρόπος για να χάσουν βάρος.

Η διατροφή της Grunch με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες τη βοηθά να αισθάνεται πλήρης, να διατηρεί τους μύες και να αναρρώνει από τις προπονήσεις. Τρώει επίσης λιγότερους υδατάνθρακες και ενώ δεν παχαίνουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό, η Grunch είπε ότι αισθάνεται καλύτερα έτσι.

Επιδιώκει επίσης να τρώει κυρίως ολόκληρα τρόφιμα. «Αισθάνομαι καλύτερα όταν δεν τρώω επεξεργασμένα τρόφιμα και γλουτένη», είπε χαρακτηριστικά η 43χρονη γιατρός.

Όλο Υγεία

Scroll to Top