Όταν ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου συνάντησε την πιο κοντή γυναίκα του κόσμου

ψηλότερος άνδρας

Όταν ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο συναντά την πιο κοντή γυναίκα του κόσμου, η στιγμή να απαθανατιστεί και αυτό απαιτεί φωτογραφίες.

Αυτό συνέβη στην Καλιφόρνια, όταν ο Sultan Kosen από την Τουρκίας, με ύψος 2 μέτρα και 48 εκατοστά, συναντήθηκε με την μικρόσωμη Jyoti Amge από την Ινδίας, η οποία έχει ύψος σε μόλις 0,62 εκατοστά. Η συνάντηση καταγράφηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, όπως αναφέρει η Independent.

Ως απόδειξη της απίστευτης ποικιλίας των τύπων ανθρώπινου σώματος, σε ένα πλάνο η 30χρονη Amge ποζάρει ισορροπώντας στο γόνατο του 41χρονης Kosen. Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Kosen παραμένει καθισμένος σε μια καρέκλα, ενώ η Amge, στο πάτωμα, δεν φτάνει καν στο ύψος των γονάτων του. Ο Kosen κρατάει ψηλά ένα από τα τεράστια παπούτσια του ως μέτρο σύγκρισης.

Τους δυο τους, τους χωρίζουν περισσότερο από ενάμιση μέτρο ύψους, συναντήθηκαν προηγουμένως για μια φωτογράφηση στην Αίγυπτο πριν από έξι χρόνια. Σε εκείνη τη φωτογραφία πόζαραν μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Τόσο το ύψος του Kosen όσο και της Amge οφείλονται σε ιατρικά προβλήματα. Ο Kosen, ο οποίος έχει καταγράψει το ρεκόρ του στα Ρεκόρ Γκίνες, οφείλει το εξαιρετικό του ύψος στον γιγαντισμό της υπόφυσης, μια σπάνια πάθηση κατά την οποία τα σώματα των παιδιών πλημμυρίζουν με υπερβολική αυξητική ορμόνη από την υπόφυσή τους.

Ένας όγκος είναι συνήθως η αιτία πίσω από τον γιγαντισμό της υπόφυσης, όπως ήταν και στην περίπτωση του Kosen, ο οποίος άρχισε να αναπτύσσεται αλματωδώς στην ηλικία των 10 ετών. Η θεραπεία για τον γιγαντισμό περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία για τον όγκο και φαρμακευτική αγωγή.

Στην περίπτωση της Amge, μιας ηθοποιού που κατέχει επίσης ρεκόρ Γκίνες, έχει αχονδροπλασία, έναν τύπο νανισμού που προκαλείται κυρίως από μια γονιδιακή μετάλλαξη ή κληρονομείται από έναν γονέα με αχονδροπλασία.

ψηλότερος άνθρωπος

Στην αχονδροπλασία, μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποδοχέας αυξητικού παράγοντα ινοβλαστών, δεν λειτουργεί κανονικά και αποτρέπει την ανάπτυξη των οστών, με αποτέλεσμα χαμηλότερο ανάστημα.

Η θεραπεία για αυτήν την πάθηση συνήθως περιστρέφεται γύρω από τη διαχείριση των προβλημάτων που σχετίζονται με την πάθηση, όπως η παρακολούθηση της υγείας της σπονδυλικής στήλης των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το ζευγάρι δέθηκε με μια φιλία που είχε ως αποτέλεσμα μερικές από τις πιο απίστευτες φωτογραφίες που έχουμε δει ποτέ.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top