Συνεργασία υπουργείου Υγείας και ΕΛΙΤΟΥΡ για να προωθηθεί αναπτυξιακά ο τουρισμός υγείας

Ο τουρισμός υγείας και οι δράσεις για την ανάπτυξή του στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της  ΕΛΙΤΟΥΡ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ) για την προώθηση της Ελλάδας ως πρωτοπόρου προορισμού για τον τουρισμό υγείας & ευεξίας στο διεθνές προσκήνιο, αναλύθηκαν από τον πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργο Πατούλη κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης επεσήμανε τις δράσεις και την ιστορία της ΕΛΙΤΟΥΡ και τόνισε ότι ο στόχος επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Έθεσε προς τον Υπουργό Υγείας μια σειρά από προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας στην Ελλάδα, οι οποίες αφορούν τον Αναπτυξιακό Νόμο, την λειτουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας εντός Ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 5 αστέρων με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές, το Μητρώο Παρόχων Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας, καθώς και την Αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και για άλλες ειδικότητες πέραν αυτών που μπορούν σήμερα να αδειοδοτηθούν.

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας ο τουρισμός υγείας

Ο Υπουργός Υγείας αφού συνεχάρη την ΕΛΙΤΟΥΡ για την πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, διαβεβαίωσε πως ο Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να εδραιωθεί ως πρωτοπόρος προορισμός στο διεθνές προσκήνιο, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεχής διεργασία μεταξύ ΕΛΙΤΟΥΡ και Υπουργείου Υγείας, με σκοπό να προωθηθεί αναπτυξιακά ο Τουρισμός Υγείας και τόνισε πως η ΕΛΙΤΟΥΡ είναι ο μόνος φορέας που ασχολείται ενεργά με τον Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ελιτούρ ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Κωνσταντίνος Πάντος, η Β’ Αντιπρόεδρος κα Χριστίνα Ταμπουρέα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κ. Νικόλαος Κουβελάς, κ. Γιώργος Σώρας, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, κ. Αποστόλης Οικονόμου, κ. Δημήτρης Γαλάνης, ενώ τον κ. Γρηγόρη Κυριάκου εκπροσώπησαν η κα Ανθή Χριστοδούλου και η κα Ευαγγελία Μαρίζα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top