Edging: Ποια είναι η τεχνική στο σεξ που εγγυάται οργασμούς και μέγιστη απόλαυση

Edging

Θα μπορούσε το κλειδί για μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή να είναι…το να μην έχετε οργασμό; Οι ειδικοί λένε ότι είτε απολαμβάνετε το σεξ μόνοι είτε με τον σύντροφό σας, το edging θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε νέες εμπειρίες απόλαυσης.

Υπάρχουν σεξουαλικά παιχνίδια, αφροδισιακά που τονώνουν τη λίμπιντο και η δοκιμασμένη και αληθινή σοφία των ειδικών για να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ευεξία ζωντανή.

Όλοι έχουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις -και είτε είστε πρόθυμοι για τα πάντα είτε προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά, ο δρόμος για πιο ικανοποιητικό σεξ μπορεί να είναι αντίθετος από αυτό που νομίζετε. Μια τεχνική πολλών γενεών που ονομάζεται edging κατά τη διάρκεια του σεξ επιστρέφει, σύμφωνα με τους ειδικούς, χάρη στην υπόσχεση για καλύτερους οργασμούς μέσω μιας προσεκτικής προσέγγισης στις σεξουαλικές εμπειρίες.

Τι σημαίνει το edging κατά τη διάρκεια του σεξ

«Το edging είναι μια τεχνική κατά τη διάρκεια του σεξ ή του σόλο παιχνιδιού όπου φέρνεις τον εαυτό σου στα πρόθυρα του οργασμού και μετά σταματάς», εξηγεί η Evie Plumb, διαπιστευμένη σεξουαλική σύμβουλος. Το αποτέλεσμα του edging, από καθαρά υλικοτεχνική άποψη, είναι ότι το σεξ διαρκεί περισσότερο. Αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο για δημιουργικότητα, πειραματισμό και οικοδόμηση οικειότητας.

Αλλά το να επιτρέψετε στις έντονες αισθήσεις να συσσωρευτούν και να υποχωρήσουν μπορεί να έχει αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα. Οι σεξουαλικές αντιδράσεις, όπως ο οργασμός, απαιτούν μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος (που σχετίζεται με την ξεκούραση και την ηρεμία) και του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (που σχετίζεται με τις αντιδράσεις μάχης ή φυγής).

Η διέγερση φέρνει το σώμα σε μια εστιασμένη κατάσταση ενώ αντλεί αίμα στα γεννητικά  όργανα, αυξάνοντας τη σωματική ευαισθησία. Εν τω μεταξύ, ο εγκέφαλος κατακλύζεται από ορμόνες και δραστηριότητα που ενθαρρύνουν συναισθήματα όπως η προσμονή και ο ενθουσιασμός -και στη συνέχεια ξεκινά το συμπαθητικό σύστημα, ανεβάζοντας τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τις σωματικές αισθήσεις που σχετίζονται με τον οργασμό.

Με το edging, η ιδέα είναι ότι σταματώντας αυτή τη φυσιολογική διαδικασία πριν από τον οργασμό, δημιουργείτε έναν κύκλο που γίνεται όλο και πιο ισχυρός. Διατηρώντας μια κατάσταση αυξημένης σεξουαλικής διέγερσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η θεωρία είναι ότι η προσμονή, ο ενθουσιασμός, η εγκεφαλική δραστηριότητα και η ευαισθησία στο άγγιγμα μπορεί να ενταθούν -και για μερικούς, το ίδιο συμβαίνει και με τον τελικό οργασμό.

Πιθανά πλεονεκτήματα του edging κατά τη διάρκεια του σεξ

Πέρα από τον οργασμό, το edging είναι μια τεχνική για τη βελτίωση της σεξουαλικής αντοχής, λέει η Plumb, ακόμα και για όσους βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση, στυτική δυσλειτουργία ή που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό γενικά. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα καινούργιο κόλπο: Το 1956, ένας ουρολόγος δημοσίευσε έρευνα στο The Journal of Sexual Medicine που υποστήριξε τη «μέθοδο σταμάτα-ξεκίνα», αυτό που ορισμένοι αποκαλούν τώρα edging, ως θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει περίπου το 30% έως 40% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ. Η σεξουαλική έρευνα δείχνει ότι η πάθηση δεν είναι απογοητευτική μόνο για άτομα που βιώνουν το σύμπτωμα. Ένας μελετητής του σεξ από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης διαπίστωσε ότι οι άνδρες που βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση προσπαθούν να την ξεπεράσουν εστιάζοντας στον έλεγχό της.

Η έρευνα έδειξε ότι αυτό μπορεί να αποτύχει και να οδηγήσει σε κακή σεξουαλική εμπειρία και για τους δύο συντρόφους. Ορισμένα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι μπορεί να οδηγήσει σε αποσύνδεση και μερικές φορές να απειλήσει τις σχέσεις.

Η Michele Waldron, ψυχολόγος και σεξοθεραπεύτρια για ζευγάρια και σεξουαλική θεραπεία, λέει ότι η εξάσκηση του edging μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας αίσθησης εμπιστοσύνης στους ανθρώπους. «Μπορεί να είναι πραγματικά θετικό να διδάξεις σε κάποιον αυτή την αίσθηση ελέγχου, να χτίσεις ένα είδος μυός», λέει η Δρ. Waldron.

Το edging φέρνει επίσης την προσοχή στην κρεβατοκάμαρα. «Σου επιτρέπει να κάθεσαι με ευχαρίστηση για περισσότερη ώρα αντί να βιάζεσαι να φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κατανοήσετε το σώμα σας, να προσέχετε την ευχαρίστησή σας και να επιβραδύνετε για να βρείτε το ευαίσθητο σημείο», προτείνει η Plumb.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για τις μισές περίπου γυναίκες που αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένες με το πόσο συχνά φτάνουν στην κορύφωση.

Πώς να εξασκηθείτε στο edging

Η Plumb λέει ότι ένας τρόπος για να δείτε αν είστε άνετοι με το edging είναι να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Αν αισθανθείτε ότι ταιριάζει, μπορείτε να προσκαλέσετε τον σύντροφό σας να συμμετάσχει. Η σεξουαλική σύμβουλος λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια εξάσκηση στο edging κατά τη διάρκεια του σεξ είναι να εξετάσετε τα ακόλουθα βήματα:

  • Ρυθμίστε το σκηνικό: «Το edging είναι να βιώνετε συνειδητά την ευχαρίστηση και να αφιερώνετε χρόνο, οπότε φροντίστε το περιβάλλον σας να ταιριάζει σε αυτό. Χαμηλώστε τα φώτα, ανάψτε ένα κερί και βάλτε χαλαρωτική και σέξι μουσική».
  • Πειραματιστείτε με διαφορετικές αισθήσεις: «Παιχνίδια, δάχτυλα και τα δύο ταυτόχρονα, ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αντίθετο χέρι».
  • Παρατηρήστε πώς διεγείρεστε: «Είναι διαφορετική η αναπνοή σας; Καθώς πλησιάζετε στην κορύφωση, τι συμβαίνει στο σώμα σας;».
  • Ακριβώς πριν από την κορύφωση, σταματήστε οποιαδήποτε διέγερση: «Εστιάστε στην αναπνοή σας και περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήστε ξανά. Μόλις αρχίσετε, σκεφτείτε πώς νιώθετε πριν λίγο».
Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top