Πιπεριές: Το κόλπο για να τις διατηρήσετε φρέσκες έναν ολόκληρο μήνα

πιπεριές

Όπως τα περισσότερα λαχανικά, οι πιπεριές έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, επομένως η σωστή αποθήκευση τους είναι απαραίτητη για να διατηρούνται φρέσκες.

Πολλοί άνθρωποι τις τοποθετούν στο ράφι του ψυγείου χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά αυτό το  ευαίσθητο λαχανικό χρειάζεται περισσότερα από ένα δροσερό περιβάλλον.

Η περιεκτικότητα σε νερό των τραγανών πιπεριών σημαίνει ότι απαιτούν μια λεπτή ισορροπία υγρασίας στον περιβάλλοντα αέρα. Ο ειδικός του Kitchen Tips Online, Mike, μοιράστηκε ένα χρήσιμο βίντεο σχετικά με τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης πιπεριών στο ψυγείο, ώστε να μην καταλήξουν μαραμένες ή να έχουν χαλάσει μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε

Εξήγησε:  «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πόσο διαρκούν οι πιπεριές σας στο σπίτι εξαρτάται από το πώς τις αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ. Χρειάζεται από μέρους σας λίγο παραπάνω ψάξιμο και να μην διαλέξετε τις πρώτες πιπεριές που θα βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής τους στο σπίτι».

Ο ειδικός από το Kitchen Tips Online προέτρεψε: «Πρέπει να επιλέγετε πάντα τα πιο φρέσκα προϊόντα από το σωρό που βλέπετε στο ράφι».

Είπε: «Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσει να πλένουν τις πιπεριές όταν φτάσουν στο σπίτι πριν τις βάλετε στο ψυγείο, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η υγρασία στο εξωτερικό της πιπεριάς την κάνει να χαλάει πιο γρήγορα».

Αντίθετα, απλά αφήστε τις πιπεριές άπλυτες σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε τις στο συρτάρι του ψυγείου. Μπορούν να πλυθούν πριν καταναλωθούν ή μαγειρευτούν. Το δοχείο χρησιμεύει ως προστατευτικό κάλυμμα για να αποτρέψει τις πολύχρωμες πιπεριές να χαλάσουν, ενώ το συρτάρι εξασφαλίζει σταθερά δροσερή θερμοκρασία.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top