Σεντόνια: 5 δυσάρεστες συνέπειες που θα αντιμετωπίσετε αν καθυστερήσετε να τα πλύνετε πάνω από μια εβδομάδα

σεντονια

Να είστε ειλικρινείς, πόσο συχνά πλένετε τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια σας; Είναι μια δουλειά που μπορεί να παραγκωνιστεί, ειδικά αν μένετε μόνοι, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν για τις δυσάρεστες συνέπειες αν το αφήσετε για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι γκουρού των στρωμάτων από το WinstonsBeds υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα, ώστε να αποφεύγετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων δέρματος, βρωμιάς και τα εξανθήματα στο δέρμα σας.

Η παραμέληση αλλαγής των σεντονιών σας μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, που σημαίνει ότι τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να παγιδευτούν στο κρεβάτι σας.

Η συσσώρευση ιδρώτα και λίπους μπορεί να φράξει τους πόρους, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα και ερεθισμοί στο σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, αναφέρει το Teesside Live.

Η Rebecca Swain, ειδικός σε στρώματα από την WinstonsBeds, είπε: «Καθώς περνάμε μεγάλο διάστημα του 24ωρου στο κρεβάτι αυτό οδηγεί σε συσσώρευση ιδρώτα, νεκρών κυττάρων του δέρματος και βακτηρίων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένουμε τα σεντόνια και τα σκεπάσματα μία φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν.

Όχι μόνο μπορεί να καταστρέψετε το στρώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να σε γίνετε πιο επιρρεπής σε δερματικά προβλήματα και ακμή στο σώμα σας καθώς και να εκδηλώσετε έξαρση των αλλεργιών σας».

Λοιπόν, πλένοντας τακτικά τα σεντόνια σας, τι αποφεύγετε

  1. Κατεστραμμένα σεντόνια
  2. Δερματικές εκδηλώσεις
  3. Αλλεργίες
  4. Κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης
  5. Κατεστραμμένο στρώμα

1. Κατεστραμμένα σεντόνια

Αν αφήσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα και το σάλιο να μείνουν άπλυτα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν αργότερα και αν θέλετε το στρώμα και τα σεντόνια σας να είναι καθαρά, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε.

2. Δερματικές εκδηλώσεις

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, του ιδρώτα και του λίπους δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για βακτήρια που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο σώμα και το πρόσωπό σας, οδηγώντας σε δερματικά προβλήματα και ακμή. Αυτό μπορεί επίσης να πυροδοτήσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα που σημαίνει ότι εκδηλωθεί κνησμός και το δέρμα σας είναι ερεθισμένο.

3. Αλλεργίες

Τα ακάρεα σκόνης και τα βακτήρια μπορούν να ενοχλήσουν άτομα με αλλεργίες και άσθμα. Τα άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα μπορεί να διαπιστώσουν ότι η εισπνοή αυτών των αλλεργιογόνων οδηγεί σε βήχα και συμφόρηση την επόμενη μέρα.

4. Κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης

Όταν αποτυγχάνετε να πλύνετε τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα σας αρχίζουν να συσσωρεύονται στα σεντόνια. Τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος, και αυτό καθιστά το κρεβάτι σας το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

5. Κατεστραμμένο στρώμα

Το να αφήνετε λεκέδες μπορεί, επίσης, να βλάψει το στρώμα σας, καθώς το να μην επιτρέπετε στο στρώμα να αναπνέει μπορεί να παγιδεύσει άσχημες οσμές και βακτήρια, κάτι που είναι ανθυγιεινό – και φαίνεται κακό.

Όλο Υγεία

Scroll to Top