Φριτάτα με φέτα – Θρεπτική συνταγή από το Χάρβαρντ

Φριτάτα

Απολαύστε ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε για σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα – πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

Τα ασπράδια του αυγού το διατηρούν ελαφρύ και η φέτα προσθέτει μια κρεμώδη υφή. Τα μωρά πράσινα προσθέτουν χρώμα και μια επιπλέον δόση φρέσκιας, νόστιμης γεύσης.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 8 φλιτζάνια χόρτα, όπως σπανάκι, σέσκουλο, ρόκα ή ένα μείγμα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Τυρί φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το φούρνο (με τη σχάρα του φούρνου στη μέση) στους 180.
  • Τοποθετήστε ένα μεσαίου μεγέθους σκεύος ή κανονικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, 5 με 7 λεπτά ακόμη.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τα ασπράδια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τα χόρτα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, ανακατέψτε και μαγειρέψτε περίπου 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μαραθούν ελάχιστα τα χόρτα.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα μαραμένα χόρτα, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Τρίβετε τη φέτα από πάνω.
  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να δέσει το κέντρο της φριτάτας, περίπου 15 λεπτά.

Scroll to Top