Το εκχύλισμα που ρυθμίζει την πίεση, προστατεύει την καρδιά και βοηθάει στο αδυνάτισμα

εκχύλισμα

Το συγκεκριμένο εκχύλισμα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή διαφορετικών θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Ε, το λινολεικό οξύ (που μαζί με το Ωμέγα-3 αποτελεί ένα από τα βασικά λιπαρά οξέα που δεν παράγει ο οργανισμός, άρα πρέπει να προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής), τα φλαβονοειδή και διάφορα αντιοξειδωτικά.

Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή συμπληρώματος διατροφής στα φαρμακεία. Πρόκειται για το εκχύλισμα των σπόρων ενός φρούτου του οποίου η κατανάλωση  έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας. Δείτε ποιο είναι και που κάνει καλό.

Τι είναι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού;

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παράγεται από τους σπόρους του σταφυλιού. Περιέχει μια ποικιλία αντιοξειδωτικών, όπως οι προανθοκυανιδίνες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Μια επιστημονική μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε ότι οι σπόροι σταφυλιού διαθέτουν ποικίλες ιδιότητες, όπως η ικανότητα να χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση. Μια σημαντική ευεργετική δράση ιδίως για τα άτομα με προδιάθεση στην υπέρταση.

Στο πλαίσιο της μελέτης, όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν υψηλό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση υπέρτασης, λάμβαναν σε καθημερινή βάση 300ml εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού. Οι μετρήσεις έδειξαν μια μείωση στην αρτηριακή πίεση, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για την υπέρταση στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής.

Ακόμη η Κλινική Mayo προτείνει και αλλαγές που αφορούν στον τρόπο ζωής, με σκοπό τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφράγματος ή σοβαρών καρδιακών επιπλοκών. Αυτές οι αλλαγές συνίστανται στην  απώλεια των περιττών κιλών, αφού το επιπλέον βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για υπέρταση.

Αρκεί η απώλεια μόλις 5 κιλών περιττού βάρους για να παρατηρήσετε ήδη μείωση στην αρτηριακή πίεση. Επίσης, τονίζεται η σημασία της τακτικής σωματικής άσκησης (διάρκειας τουλάχιστον 30-60 λεπτών την ημέρα), καθώς και η υιοθέτηση ενός υγιούς και ισορροπημένου προγράμματος διατροφής: μια δίαιτα βασισμένη σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά, είναι ικανή να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την μείωση της πίεσης.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top