Περπατούσε καθημερινά επί 30 μέρες για να χάσει βάρος – Με πόσα βήματα πέτυχε μια εκπληκτική μεταμόρφωση

Βάρος

Το περπάτημα είναι ένας απλός, δωρεάν και εύκολος τρόπος για να δραστηριοποιηθείτε, να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς και για αυτό το συνιστούν όλοι οι επιστήμονες.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη δραστηριότητα που έρχεται στο μυαλό σας όταν θέλετε να κάψετε θερμίδες, αλλά εξαρτάται από το πόσο καιρό και πόσο έντονα περπατάτε καθώς και από το πώς είναι η διατροφή σας.

Απώλεια βάρους: Το κόλπο που καίει περισσότερες από 400 θερμίδες την ημέρα χωρίς να ιδρώσετε

Για τη δημιουργό διαδικτυακού περιεχομένου Annie, το να περπατά 20.000 βήματα κάθε μέρα έχει κάνει τεράστια διαφορά στη φυσική της κατάσταση -και μοιράστηκε την εκπληκτική μεταμόρφωση της εμφάνισής της στο διαδίκτυο.

βάρος
Φωτογραφία: fitannie/TiKTok

Έχασε σημαντικό βάρος με 20.000 βήματα κάθε μέρα

Σε ένα βίντεο στο TikTok, η Annie έδειξε ότι περπατάει για να αδυνατίσει και σε ένα πιο πρόσφατο βίντεο μοιράστηκε το πριν και το μετά της εμφάνισής της, χάρη στο περπάτημα 20.000 βημάτων για 30 ημέρες. Πρώτα, η Annie έδειξε πώς έμοιαζαν τα πόδια της πριν από 30 ημέρες, σε σύγκριση με έναν μήνα αργότερα.

«Είμαι τόσο σοκαρισμένη, δεν ξέρω για εσάς, αλλά νομίζω ότι 30 ημέρες είναι απίστευτος χρόνος για τέτοιου είδους αποτελέσματα. Είμαι τόσο χαρούμενη που τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες γιατί δεν μπορούσα να το δω στον καθρέφτη», πρόσθεσε η δημιουργός περιεχομένου.

Η Annie έδειξε τον εαυτό της τότε που πριν ένα μήνα φορούσε ένα στενό τζιν, σε σύγκριση με 30 μέρες αργότερα που το παντελόνι ήταν χαλαρό στη μέση της. «Έχασα περίπου 4 κιλά τις τελευταίες 30 ημέρες, αλλά είμαι επίσης πολύ σίγουρη ότι κέρδισα λίγους μύες από το τόσο πολύ περπάτημα», συνέχισε.

βάρος
Φωτογραφία: fitannie/TiKTok

Εκτός από το περπάτημα 20.000 βημάτων την ημέρα, η Annie φρόντισε επίσης να τρώει υγιεινά όλο τον μήνα. «Δεν μέτρησα θερμίδες ή κάτι τέτοιο, απλώς προσπάθησα να τρώω

@fitannie I think that is proof that walking a lot leans out your legs, right? 👟 Nontheless I will go back to aiming for 10-15k steps a day now, since this has also been a bit stressful, not gonna lie 😄 I want walking to be fun and not feel like a chore 🫶🏻 Thanks again to all of you for motivating me so much & I will show you the other benefits in my next post 🥰 #walkingforweightloss #weightlossmotivation #weightloss #fyp #foryou #weightlossprogress #weightlosstransformation #beforeandafterweightloss #hotgirlwalk ♬ Walking Around – Instrumental Version – Eldar Kedem

Ωστόσο, η Annie παραδέχτηκε ότι το περπάτημα για τόσα πολλά βήματα την ημέρα ήταν αγχωτικό και τώρα σκοπεύει να επιστρέψει στα περίπου 10.000 βήματα την ημέρα.

«Νομίζω ότι αυτό είναι απόδειξη ότι το πολύ περπάτημα αδυνατίζει τα πόδια; Ωστόσο, θα επιστρέψω στο να στοχεύω σε 10-15 χιλιάδες βήματα την ημέρα τώρα, καθώς αυτό ήταν λίγο αγχωτικό, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Θέλω το περπάτημα να είναι διασκεδαστικό και να μην το αισθάνομαι σαν αγγαρεία», συμπλήρωσε.

Πολλοί εντυπωσιάστηκαν με τα αποτελέσματα της Annie, με ένα άτομο να λέει: «Η διαφορά είναι πραγματικά τεράστια!! Καταπληκτική δουλειά!! Φαίνεσαι απίστευτη, συγχαρητήρια!». Κάποιος άλλος ρώτησε πόσο χρόνο χρειαζόταν η Annie για να περπατήσει 20.000 βήματα, με την TikToker να απαντά: «Γύρω στις 3 ώρες χωρίς διάλειμμα, αλλά εγώ απλώς ενσωμάτωσα το περπάτημα όλη μου την ημέρα και το μοίρασα».

βάρος
Φωτογραφία: fitannie/TiKTok

Τα οφέλη του περπατήματος πέρα από την απώλεια βάρους

Ο βρετανικός οργανισμός υγείας NHS συνιστά 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης για να παραμείνετε υγιείς και λέει ότι μόνο ένα 10λεπτο γρήγορο περπάτημα καθημερινά έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Σημειώνεται ότι ένα γρήγορο περπάτημα είναι περίπου 5 χιλιόμετρα την ώρα, που είναι αρκετά πιο γρήγορο από μια βόλτα.

Άντρας που έχασε 60 κιλά λέει ότι το μυστικό για απώλεια βάρους εξαρτάται από ένα απλό πράγμα που μπορεί ο καθένας να κάνει

Δηλώνει επίσης ότι είναι πιθανό να χάσετε βάρος εάν τρώτε ή πίνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρησιμοποιείτε -κατάσταση γνωστή ως έλλειμμα θερμίδων. Ως οδηγός, ένας μέσος άνδρας χρειάζεται 2.500 θερμίδες και μια μέση γυναίκα χρειάζεται 2.000 θερμίδες την ημέρα, για να διατηρήσει το βάρος του.

βάρος
Φωτογραφία: fitannie/TiKTok

Το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα είναι συχνά στόχος για πολλούς και η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως δεν χρειάζεται να περπατήσετε 10.000 βήματα για να δείτε τα οφέλη. Μια μελέτη στο JAMA Neurology διαπίστωσε μια σχέση μεταξύ της μείωσης του κινδύνου πρόωρου θανάτου για κάθε 2.000 βήματα που περπατήθηκαν την ημέρα.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top