Dana White: Ο 54χρονος βασιλιάς του UFC αποκαλύπτει πώς μεταμόρφωσε το σώμα του – Ακολούθησε τη μέθοδο διάσημου βιολόγου

συνήθειες

Το να αποκτήσεις φόρμα μετά τη μέση ηλικία δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Ο Dana White, ιδρυτής και επικεφαλής της αυτοκρατορίας του Ultimate Fighting Championship (UFC), μοιράστηκε τα αποτελέσματα μιας διετούς προσπάθειας να αναζωογονήσει πλήρως τη σωματική του υγεία και να χάσει βάρος, μετά από μια κρίση μέσης ηλικίας.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, μοιράστηκε τα παρακάτω λόγια, συνοδευόμενα από μια εικόνα που έδειχνε το πριν και το μετά στο σώμα του: «Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που ξεκίνησα το ταξίδι υγείας με τον Gary Brecka, ευχαριστώ που άλλαξες τη ζωή μου αδερφέ μου!!! Νιώθω απίστευτα και ευχαριστώ όσους μάς έφεραν σε επαφή».

Η μεγάλη αποκάλυψη του Dana White

Ο Dana White πιστώνει μεγάλο μέρος της μεταμόρφωσής του στη συνεργασία του με τον διάσημο βιολόγο Gary Brecka και την ομώνυμη δίαιτά του, που επικεντρώνεται στους βασικούς κανόνες μιας θρεπτικής διατροφής χαμηλής σε υδατάνθρακες και επεξεργασμένα σάκχαρα καθώς και στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να καταναλώνουν 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ακολουθούμενη από 30 λεπτά άσκησης χαμηλής έντασης μέσα σε μισή ώρα από την ώρα που ξυπνούν.

Άλλες μέθοδοι απώλειας βάρους που εφάρμοσε ο Dana White

Πολλές από τις ιστορίες μετασχηματισμού του σώματός μας περιστρέφονται γύρω από κάποιες παρόμοιες βασικές αρχές που ήταν αναμφίβολα κεντρικές για τη μακροπρόθεσμη μεταμόρφωση του σώματος του White.

Dana White
Φωτογραφία: Dana White

Αυτές ήταν η διατήρηση ελλείμματος θερμίδων, η τακτική άσκηση -με καλό διαχωρισμό άσκησης cardio και άρσης βαρών- και μειώνοντας σημαντικά, αν όχι εντελώς, το αλκοόλ. Έτσι, ο White έχει παρουσιάσει μια βραχυπρόθεσμη απώλεια λίπους που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων που κερδίζονται με κόπο.

Πέρυσι, ο Dana είδε τεράστια βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα μέσα σε μόλις τρεισήμισι ημέρες κάνοντας μια νηστεία νερού 86 ωρών. Ξεκινώντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του UFC 295, ο White δεν κατανάλωνε τίποτα άλλο εκτός από νερό και ηλεκτρολύτες για το πρώτο 24ωρο, πριν ενσωματώσει ζωμό δύο φορές την ημέρα από εκεί και μέχρι την ολοκλήρωση της νηστείας.

Αυτό που προσθέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση του αθλητή είναι ότι ο White είπε ότι δεν έκανε απλώς τη νηστεία για να τον βοηθήσει να μειώσει το λίπος, αλλά και για να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών όπως ο καρκίνος και η νόσος Αλτσχάιμερ. Ενώ η δύναμη της νηστείας για τη μείωση αυτών των κινδύνων είναι ακόμα υπό συζήτηση, μπορείτε να διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για το θέμα.

Dana White
Φωτογραφία: @wealth

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συνιστούν ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια πρόκληση όπως αυτή και, όπως πρότεινε ένας σχολιαστής στη δημοσίευση του White, να έχετε πάντα ένα μικρό σνακ όπως μια μπανάνα μαζί σας εάν ξαφνικά αισθανθείτε αδυναμία. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έναν ενδιαφέροντα νέο δρόμο για πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται να χάσουν αυτά τα επίμονα παραπάνω κιλά.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top