Σεξ: Το κόλπο με τις κάλτσες που μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι και άλλες 4 συμβουλές ειδικού

σεξ

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα ζευγάρι κάλτσες θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας ή την επίτευξη οργασμού. Ο ειδικός λέει ότι μπορεί.

Ο Δρ Paul Van Der Westhuizen, του Medichecks, είπε ότι οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ζεστοί στην κρεβατοκάμαρα βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων αποτυχίας στο σεξ το χειμώνα.

Και πρόσθεσε: «Η έρευνα δείχνει ότι έως και το 80 τοις εκατό των ανδρών και των γυναικών φτάνουν σε οργασμό όταν φορούν τις κάλτσες τους, σε σύγκριση με το 50 τοις εκατό χωρίς κάλτσες».

«Θεωρείται ότι αυτό συμβαίνει επειδή το ότι φορούσαν τις κάλτσες τους τους βοήθησε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματός τους υψηλότερη. Επομένως, μπορείτε ακόμα να τα ξεφορτωθείτε όλα, απλώς κρατήστε τις κάλτσες σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει μια καλή θερμοκρασία».

Το να φοράτε κάλτσες, όταν περπατάτε και τις λερώνετε μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά οι γιατροί λένε ότι μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σας στο σεξ. Αν και η σύντροφός σας μπορεί να μην το εκτιμήσει στην αρχή, το να τις φοράτε μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, εκτιμούν οι ειδικοί.

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), η οποία καθιστά δύσκολη την επίτευξη ή τη διατήρηση της στύσης.

Μπορεί να είναι σύμπτωμα υποκείμενων παθήσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη και ο διαβήτης. Από την άλλη, η αγγειοσυστολή – μια φυσική αντίδραση στο κρύο – μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες.

Είναι μια «μέθοδος προστασίας κατά την οποία το σώμα αφαιρεί αίμα από τα άκρα» όπως τα δάχτυλα των χεριών, τα δάχτυλα των ποδιών και το πέος, είπε ο Δρ Van Der Westhuizen. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τις στύσεις, οι οποίες βασίζονται στην καλή ροή αίματος στο πέος.

Είπε: «Μια απλή μέθοδος για να αποφευχθεί αυτό είναι να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρά σας σε μια άνετη θερμοκρασία για εσάς και τον σύντροφό σας. «Οτιδήποτε για να κρατήσει τον πυρήνα του σώματός σας πιο ζεστό θα σας βοηθήσει, όπως το να μένετε κάτω από τα σκεπάσματα κατά τη διάρκεια του σεξ, ή ακόμα και η διαχρονική διαμάχη του να κρατάτε τις κάλτσες σας».

Ο Δρ Van Der Westhuizen μοιράστηκε επίσης τέσσερις άλλες συμβουλές για το πώς να μειώσετε τον κίνδυνο ΣΔ τους ψυχρότερους μήνες.

Οι 4 συμβουλές του

  1. Άσκηση και δίαιτα
  2. Θεραπεία με τεστοστερόνη
  3. Διαχείριση άγχους
  4. Εναλλακτικές θεραπείες κατάθλιψης

1. Άσκηση και δίαιτα

Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι συνηθισμένη κατά την περίοδο των εορτών και τις εβδομάδες που ακολουθούν, με τους ανθρώπους να μειώνουν την ποσότητα που ασκούνται, να τρώνε και να πίνουν περισσότερο από το συνηθισμένο.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διατήρηση της στύσης, είπε ο Δρ Van Der Westhuizen. Και πρόσθεσε: «Το να κάνετε μικρές αλλαγές, όπως να κάνετε μια προπόνηση στο σπίτι ή στο γυμναστήριο, μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα επίπεδα καθημερινής σας δραστηριότητας».

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα πέντε σας την ημέρα και τρώτε ισορροπημένα γεύματα για να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας σας.

Οι ενδορφίνες από την προπόνηση θα σας βοηθήσουν επίσης να νιώθετε καλά, που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε διάθεση για σεξ και θα παλεύετε λιγότερο με την εποχική στυτική δυσλειτουργία.

2. Θεραπεία με τεστοστερόνη

Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό να βλέπετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης – της ανδρικής ορμόνης του φύλου – να μειώνονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ΣΔ.

Οι εξετάσεις μπορούν να δείξουν εάν πάσχετε από χαμηλή τεστοστερόνη και ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε ενδοκρινολόγο που μπορεί να προσφέρει υποκατάσταση τεστοστερόνης εάν υποφέρετε από ανεπάρκεια.

Ο Δρ Van Der Westhuizen είπε: «Αν ανησυχείτε μήπως τα επίπεδα τεστοστερόνης σας είναι σημαντικά χαμηλότερα από το κανονικό, ένα τεστ τεστοστερόνης μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει».

Με τα αποτελέσματα, μπορείτε να μιλήσετε με έναν γιατρό με σιγουριά για να λάβετε βοήθεια είτε μέσω φαρμακευτικής αγωγής είτε μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής. Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ανισορροπία, αξίζει να μιλήσετε με έναν γιατρό, ώστε να σας συνταγογραφηθεί η σωστή θεραπεία.

3. Διαχείριση άγχους

Το άγχος είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας κινδύνου για ΣΔ, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα του υπό έλεγχο.

Ο Δρ Van Der Westhuizen είπε: «Το να φύγετε στην ώρα σας από τη δουλειά και να αφιερώσετε χρόνο στον σύντροφό σας για να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αρκετά ώστε το σεξ να μην φαίνεται μια προοπτική που σας αγχώνει».

Αν δυσκολεύεστε ιδιαίτερα, αφιερώστε περισσότερο χρόνο για πράγματα που σας χαλαρώνουν ή μιλήστε με έναν επαγγελματία εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε υποστήριξη. Αν βρίσκετε ότι αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα στρες όλο το χρόνο, είναι σημαντικό να λάβετε βοήθεια, καθώς μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική σας υγεία, εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία.

4. Εναλλακτικές θεραπείες κατάθλιψης

Είναι πιθανό να υποφέρετε από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD) – ένα είδος κατάθλιψης το χειμώνα που κάνει πολλούς να λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά.

Ωστόσο, ορισμένοι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) μπορούν να προκαλέσουν ΣΔ ως παρενέργεια, είπε ο Δρ Van Der Westhuizen. Είπε: «Αν αυτό σας προκαλεί μεγάλη θλίψη, σίγουρα θα άξιζε να μιλήσετε με τον γιατρό σας και να εξετάσετε άλλες επιλογές θεραπείας.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top